Af - 08/02-16 13:05

Husker du Far-Lasse, der byggede en Stjernekrydser til sin søn? Nu er næste projekt flyveklarHusker du Far-Lasse, der byggede en Stjernekrydser til sin søn? Nu er næste projekt flyveklar

Vi fortalte sidste år om Lasse Duus fra Nordsjælland, der på egen hånd byggede Stjernekrydseren fra Star-War filmene til sin søn. Nu er der igen nyt fra modelbyggeren fra Nordsjælland.

Bildstrecke im Grossformat »

Pap, sugerør, spaghetti og en julekæde.

Nej, det er ikke Egon Olsens remedier til et bræk, men helt almindelige hverdags-materialer til en model af den såkaldte ‘Helicarrier’ fra Avenger-filmene. Bygget af en modelbygger fra Nordsjælland.

Lasse Duus fra Nordsjælland byggede sidste år en imponerende model af en såkaldt Stjernekrydser, kendt fra Star-Wars filmene, til sin søn. Modellen var bygget helt fra bunden af Lasse Duus - udelukkende ud fra et still-billede fra tv-skærmen.

Legetøjsbutikken var løbet tør: Far Lasse byggede selv rumskib til sin søn
Legetøjsbutikken var løbet tør: Far Lasse byggede selv rumskib til sin søn

Nu har modelbyggeren kastet sig over et nyt projekt - Helicarrieren fra Avenger-filmene. Han gør det igen for både at udfordre sig selv og for at glæde sin søn. For ligesom sidste gang er det nye projekt nemlig også søsat ud fra et ønske fra Lasses søn Storm.

- Knægten har ville have have en model af Helicarrieren fra Avenger-filmene i lang. Da det har været rigtig svært at leve op til folks forventninger efter Stjernekrydseren, så ville jeg teste mig selv ved at lave den nye model udelukkende ud fra materialer, man finder i husholdningen, lyder det fra Lasse Duus.

Skroget på Stjernekrydseren var dengang skåret ud af styrenplader. Denne gang ville Lasse Duus dog gå lidt mere simpelt til værks. Han udfordrede sig selv ved udelukkende at bruge ting, som alle nemt kan findes i hjemmet.

- Det går ikke så godt med mig og manualer, og jeg kan godt lide at lede efter materiale, der nemt kan findes omkring mig. Det eneste, jeg har gjort, er at pause filmen og tegne en hovedskitse fra tv-skærmen, siger Lasse Duus.

Nu kan du bygge dit eget kamera
Nu kan du bygge dit eget kamera

Han indrømmer dog, at han ikke har været helt alene.

- Jeg har bygget hele modellen helt selv fra bunden uden manualer eller hjælp fra andre. Dog har min søn valgt farven på modellen, og han også været lidt inde over finish. Knægten hægter sig meget i detaljer og påpegede et par fejl med koøjerne, siger modelbyggeren.

Dimensionerne på Helicarrieren er imponerende 80 centimeter lang og 45 centimeter bred. Den store model er lavet med henblik på, at den ikke bare skal stå også samle støv som så mange andre modeller. Den skal bruges.

- Andre har forskellige hobbyer som biler og vine, men når jeg bygger modeller, så er det mit frirum. Min søn har været med inde over hele vejen, og planen har hele tiden været, at det skulle være legetøj til ham; det skulle tåle at blive brugt, siger Lasse Duus.

Modelbyggeren fra Nordsjælland fortæller også stolt, at når sønnen Storm har kammerater med hjem, så er der lange øjne fra kammeraterne, når de ser, hvad Lasse Duus har bygget til sin søn.

Geniale Lego-sutsko skal redde forældre mod de smertefulde klodser
Geniale Lego-sutsko skal redde forældre mod de smertefulde klodser

Lasse Duus er en såkaldt ‘scratch-builder’, hvilket vil sige, at han bygger model-(indsæt alt lige fra kampvogne til rumskibe) uden nogen form for manual eller hjælp. Det er en stor udfordring, men en udfordring, som Lasse godt kan lide.

- Jeg kan godt lide at udfordre mig selv og selv lave legetøj til knægten. Vil gerne vise min søn, at man godt kan lave tingene selv og ikke altid behøver at købe kommercielt legetøj. Mit håb er, at han en dag også selv vil prøve at lave sine egne ting fra bunden, siger Lasse Duus.

Lasse understreger dog, at han bestemt ikke har noget imod legetøj fra for eksempel LEGO.

- LEGO er stadig den store vinder i mine øjne, det er helt fantastisk. Det udvikler børn motorisk og deres ønske om at bygge videre. Jeg beundrer LEGO for mange ting, men elsker også at lave mit eget legetøj til min søn. Og hvis han taber LEGO-legetøj skal far jo også bare til at feje, lyder det fra Lasse Duus.

Lasse deler hele processen på sin Instagram profil ‘scratchbuilder’ under mottoet ‘If I can’t get it, I build it’ (Hvis jeg ikke kan købe det, bygger jeg det. red.). Til spørgsmålet om, hvorfor han vælger at dele det med andre, er svaret meget enkelt.

- Det er for at vidensdele. Det er på Instagram, at folk søger efter sådan nogle ting som det her. Mange har spurgt mig, hvordan man laver Stjernekrydseren, og om jeg kunne lave et form at lave modellen ud fra. Har ikke gjort det endnu, men overvejer det, lyder det fra Lasse Duus.

Modelbyggeren fra Nordsjælland er allerede igang med det næste projekt. Lasse er kæmpe Star Wars-fan, af den originale trilogi vel at mærke. Og han er derfor allerede i gang med at bygge en såkaldt ‘Tantive IV’ fra netop den trilogi.

Den proces kan du også følge med i på Instagram.

GALLERI: Hvis du var barn i 90'erne, så legede du helt sikkert med det her
GALLERI: Hvis du var barn i 90'erne, så legede du helt sikkert med det her

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx