Af SINE BACH JAKOBSEN - 14/05-17 22:40

Advarer mod 'overset' fejl: Gør du også dette forkert, når du cykler?Advarer mod 'overset' fejl: Gør du også dette forkert, når du cykler?

Mange glemmer det efter vinteren.

storybild

Solen skinner, og det kan være fristende at springe på cyklen uden den klodsede hjelm på hovedet. Måske har du endda husket at få hjelmen på hovedet men ikke fået tilpasset stropperne efter vintermånedernes cykelpause. Under alle omstændigheder er det i hvert fald en rigtig god ide at få tjekket op på, om du nu også har spændt hjelmen - og om du gør det rigtigt.

Der er nemlig dobbelt så mange, der slår hovedet alvorligt på cyklen blandt folk, der ikke bruger cykelhjelm, sammenlignet med dem, der husket at få hjelmen på. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

Heldigvis er langt flere danskere da også begyndt at bruge cykelhjelm. Siden 2004 er andelen af danskere med hjelm på cykelstierne steget fra 6 pct. til 28. pct i 2015. I samme periode er andelen af hovedskader blandt de alvorligt tilskadekomne cyklister faldet fra 33 pct. til 21 pct. Det viser tal fra Vejdirektoratet og Rådet for Sikker Trafik.

Det skal du huske efter en hverdagsulykke
Det skal du huske efter en hverdagsulykke

Hjelmen nytter dog ikke meget, hvis den sidder halvvejs nede i nakken og blotter hele panden, eller rasler rundt på hovedet, når du træder i pedalerne. Ligesom når man køber tøj, skal den sidde godt. Derfor har Rådet for Sikker Trafik lavet en guide, der fortæller, hvordan hjelmen præcis skal sidde.

Hollandsk by indfører trafiklys til smartphone-zombier
Hollandsk by indfører trafiklys til smartphone-zombier

LÆS OGSÅ: Er dit gear også frosset fast i dag? Sådan varmer du det op

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
FOA-formand slår fast midt i...
bt.dk
Dansk stjernerytter efter sit...
bt.dk
'Nogen af os vil altid gå rundt og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx