06/09-13 11:39; Opdateret: 06/09-13 13:03

Så mange har været på kontanthjælp i over 10 årSå mange har været på kontanthjælp i over 10 år

En ny rapport, der ser på indkomster på det sociale område, viser, at hver tiende kontanthjælpsmodtager har været på ydelsen i over ti år.

storybild

Hver tiende kontanthjælpsmodtager har været på ydelsen i over ti år, viser ny rapport. (Billede: Anders Brohus/POLFOTO/arkiv)

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at hver tiende kontanthjælpsmodtager, der modtog ydelsen i 2002, stadig var på kontanthjælp ti år senere. Det skriver Berlingske Tidende. Dermed har 10.600 danskere hævet kontanthjælp ti år i træk.

Tallene er hentet fra rapporten "Indkomster 2011", som kortlægger danskernes sociale mobilitet. Rapporten er den første af sin art. Men fuldmægtig hos Danmarks Statistik Jan Quitzau vurderer over for Berlingske Tidende, at der også i fremtiden vil være stor interesse for at følge med i danskernes indkomster på det sociale område.

Rapporten viser også, at danskerne samlet set har øget deres indkomst, men at uligheden samtidig er steget en anelse.

Mens de rigeste danskere tjener 112.000 kroner mere om året efter skat end for 10 år siden, har de fattigste danskere inden for samme tiår fået 2000 kroner mindre hvert år til mad, tøj, rejser og bolig. Det viste en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd tidligere på ugen.

LÆS OGSÅ: Hel familie får fængselsstraf for æresvold

LÆS OGSÅ: Anklager: 17-årig pige blev tortureret af familie

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har fem børn og 18 år yngre kæreste:...
bt.dk
'Ja, jeg onanerer. Det gør din...
bt.dk
Bendtner udstilles og revses: 'Han...
bt.dk
Jeg blev ringet op af en fremmed...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx