Af Mathias Tuxen - 18/09-17 07:43

Treårige Sarah forsvandt imens hendes mor fødte: Hunden Manfred holdt hende varmTreårige Sarah forsvandt imens hendes mor fødte: Hunden Manfred holdt hende varm

Den dramatiske eftersøgning af lille Sarah er endt lykkeligt.

storybild

Screenshot Google Maps

Den tre-årige Sarah, der lørdag forsvandt i Nordjylland, blev holdt varm af bedsteforældrenes hund, Manfred, der havde lagt sig oven på hende, mens de sov på en mørk og våd mark.

Det fortæller hendes far til TV2 Nord.

Hele Danmark fulgte bekymret den store eftersøgning, der lørdag aften fandt sted omkring byen Vodskov i Nordjylland, hvor den lille tre-årige Sarah pludselig forsvandt.

BT har talt med en nabo, der fortæller om den dramatiske eftersøgning efter den lille pige, der fandt sted, alt i mens hendes forældre var taget på sygehuset for at føde hende en lillebror.

Lørdag aften blev lokalområdet i den nordjyske by Vodskov sat på den anden ende, da tre-årige Sarah iført blomstrede gamachebukser og rosa gummistøvler forsvandt fra bedsteforældrenes hus.

Den medførte en større eftersøgning, hvor både naboer, redningshelikopter og mindst 30 politibetjente søgte med lys og lygte efter den lille pige.

Hun blev senere på aftenen fundet på en nærliggende mark, hvor hun lå og sov sammen med den lille hund.

»Hun var så gået af sted med mine forældres hund. Manfred, hedder den. Og de finder hende så. Hun ligger herinde på en mark, og sover. Og Manfred ligger oven på hende og holder hende varm, fortæller Michael Mariager, tre-årige Sarahs far, til TV2.

Dramaet sent lørdag aften havde heldigvis en lykkelig afslutning. I mere end én forstand.

For mens Sarah forsvandt ud i den kolde og mørke aften, befandt hendes forældre sig på fødselsgangen, hvor hendes mor fødte Sarahs lillebror.

»Sarahs bedsteforældre ringede til faderen og fortalte, at Sarah var forsvundet, mens han sad med moderen på fødeafdelingen,« fortæller bedsteforældrenes naboer Bent og Bente Sørensen, som er henholdvis 55 og 51 år.

Nordjyllands Politi efterlyste klokken 18.30 tre-årige Sarah, der havde forladt bedsteforældrenes adresse på Halsvej i Vodskov, som ligger lidt uden for Aalborg.

Den lille pige blev den aften passet af sine bedsteforældre, mens hendes mor og far var på sygehuset, hvor de ventede en lillebror til Sarah. Det var i samme tidsrum, at Sarah var spadseret fra bedsteforældrenes hus i selskab med en lille beige/lysebrun hund og iført bordeaux/lilla jakke, blomstrede gamachebukser og rosa gummistøvler.

Hele lokalområdet var ude og lede

Naboerne Bente og Bent Sørensen deltog begge i den store eftersøgning af tre-årige Sarah, så snart pigens bedsteforældre, og deres nabo, bankede på døren med den frygtelige besked.

»Vi fik beskeden fra bedsteforældrene - som var meget chokerede. De fortalte, at de ikke kunne finde hende. Alle naboer tog ud og ledte efter hende. Vi var nok 30-40 personer, en masse politi og en redningshelikopter,« forklarer Bente Sørensen til BT.

Den tragiske nyhed om forsvundne Sarah havde dog hurtigt spredt sig som en steppebrand, hvilket betød, at de nærmeste naboer hurtigt fik selskab af folk fra nær og fjern, der var kommet for at hjælpe med eftersøgningen.

»VI bor ude på landet i nærheden af Nordjyllandsværket, så vi ledte i alle grøfter i området,« forklarer Bente Sørensen. »Vi frygtede, at hun var druknet i en grøft. Vi sidder stadig med ondt i maven lige nu.«

tre-årige Sarahs far var ifølge Bente Sørensen allerede ankommet til området, da hun endelig blev fundet kort før klokken 22.00.

Bente og Bent Sørensen glæder sig over, at familien, der kommer fra Ulsted, nu kan ånde lettet op med lille Sarah i god behold og efter sigende nu også hendes nyfødte lillebror.

Michael Mariager fortæller, at Sarah har fået nogle rifer og slået sig, men eller har det godt efter den ubehagelige oplevelse lørdag aften.

Sarahs far takker desuden alle, der hjalp med at finde hende.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billeder vækker afsky: Turister gør...
bt.dk
10 spørgsmål du altid har haft lyst...
bt.dk
Eddie Skoller sætter...
bt.dk
Thomas Skovs far faldt om og bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx