Af Ritzau - 11/11-16 09:56; Opdateret: 11/11-16 10:31

Efterlyst brandmand skal afhøres som vidne i Herlev-drabssagEfterlyst brandmand skal afhøres som vidne i Herlev-drabssag

Politiet har efterlyst brandmand, der har fortalt andre vidner, at han var i park før drab. Nu er han fundet.

storybild

I drabssagen fra Elverparken i Herlev indledte politiet torsdag en større eftersøgning efter drabsvåbnet i søen i parken. Fredag fortsætter undersøgelsen sammen med Forsvaret. (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

Politiet har fået kontakt med en tidligere brandmand, som torsdag blev efterlyst som vidne i sagen om drabet på en 32-årig kvinde i Elverparken i Herlev.

Manden vil blive afhørt af politiet senere fredag, oplyser vicepolitiinspektør Peter Malmose, Københavns Vestegns Politi.

- Vi har været i forbindelse med manden, og vi vil afhøre ham senere i dag (fredag, red.). Vi er meget glade for den store hjælp og interesse, som vi oplever i denne sag, siger Peter Malmose.

Fredag leder politiet desuden sammen med Forsvaret videre efter gerningsvåbnet i søen i Elverparken.

Politiet har ledt efter den tidligere brandmand, der er omkring 50 år, fordi han har oplyst til andre vidner i sagen, at han havde set den 32-årige kvinde, mens hun gik i parken og luftede hund.

Torsdag gik politiet ud med en efterlysning og en opfordring til manden om at melde sig, fordi han kan have gjort vigtige observationer i parken, som politiet kan bruge i efterforskningen af drabet.

Da politiet efterlyste ham, blev det understreget, at han ikke er mistænkt i sagen, hvor den 32-årige Louise Borglit 4. november blev dræbt af flere knivstik.

Politiet har indsat en mobil politistation i Elverparken for at komme i kontakt med så mange vidner som muligt. Blandt andet vil politiet gerne tale med vidner, som så kvinden i parken, inden hun blev overfaldet og dræbt.

Politiet efterlyser også en mand, som et kvindeligt vidne på drabsdagen så på Tornerosevej, lige efter at vidnet havde hørt to skrig.

Manden beskrives som omkring 30 år. Han er cirka 180 centimeter høj, tynd eller spinkel af bygning og med et smalt, markeret ansigt.

Den pågældende dag var han iført en sort jakke med hætte, sorte bukser og mørke sko. Han havde hætten på jakken slået op, og under den bar han en sort kasket.

Københavns Vestegns Politi kan kontaktes på telefon 43 86 14 48.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Politiet efterlyser 48-årig mand: Har...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx