Af - 26/06-15 08:36

QUIZ: Kan du kende forskel på studenterhuerne?QUIZ: Kan du kende forskel på studenterhuerne?

Flere og flere uddannelser får deres egne studenterhuer. Hvor god er du til at gætte, hvilke huer, der hører til hvilken uddannelse?

Lyserød, orange, grøn og lilla. Det er nogle af de studenterhuer, der er kommet til, siden det engang bare var den røde og blå hue.

Det kan være svært at skelne mellem, hvilken uddannelse huerne repræsenterer, og ifølge livsstilsekspert Anne-Sophie Lahme er de mange nye huer også et udtryk for, at vi forsøger at ligne hinanden:

At alle skal have studenterhuer er det somme som, at vi jo også alle sammen skal løbe tre gange om ugen, man skal gennemføre maraton og leve det perfekte liv. Der er mange krav, man bliver stillet op i mod.
Det siger Anne-Sophie Lahme, der er kontaktchef hos Larme Kommunikation, der arbejder med livsstilsprodukter.

Nu må håndværkerne snart køre studenterkørsel
Nu må håndværkerne snart køre studenterkørsel

Søren Østergaard, leder af Center for Ungdomsstudier, mener også, at de mange farver på studenterhuerne er udtryk for, at de unge i højere grad end før ikke vil skille sig ud.

- Ungdomskulturen er en mainstreamkultur, hvor alle helst skal ligne hinanden. Det er blevet mainstreamkultur at få en studenterhue, og det lægger man sig bare i slipstrømmen af, siger Søren Østergaard.

BLOG: Hvorfor skal SOSU-assistenter og frisører køre studenterkørsel?
BLOG: Hvorfor skal SOSU-assistenter og frisører køre studenterkørsel?

Er det lykkes de forskellige uddannelser at blive så 'normale', at vi ikke længere kan skelne mellem, hvilke huer, der repræsenterer de forskellige uddannelser? Tag testen og få svaret.

LÆS OGSÅ: 3.g’ere i panik: - Vores vogntur er aflyst

LÆS OGSÅ: Kun få fulde studenter falder af vognen

LÆS OGSÅ: Studenterne springer ud: Deres 3 råd til at klare gymnasiet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx