Af - 10/08-16 16:05; Opdateret: 11/08-16 07:23

22-årige Ida: Jeg er ked af at have min f*sse til offentlig skue22-årige Ida: Jeg er ked af at have min f*sse til offentlig skue

Ida Sørensen føler sig udnyttet af rost fotograf, der udstiller splitternøgne kvindekroppe midt i København.

Bildstrecke im Grossformat »

Adskillige nøgne kvindekroppe hænger lige nu som en del af udstillingen 'Female Beauty' på Nytorv i København. Udstillingen skal ifølge fotograf Mathilde Grafström sætte fokus på kvinders selvbillede og ægte skønhed.

Men en af de nøgne kvinder mener bestemt ikke, at billedet af hendes underliv er skønt. 22-årige Ida Sørensen mener, at fotografen har misbrugt hendes tillid. Inden billederne blev taget, fik hun nemlig ikke oplyst, at de skulle bruges til en stor udstilling, og Ida Sørensen havde ifølge hende selv også oplyst fotografen om, at hun ikke ønskede, at man skulle se hendes kønsdele på billederne.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

- Billederne går virkelig over min grænse. Det er virkelig ubehageligt. Jeg føler mig rigtig utilpas med, at min fisse hænger til offenlig skue. Det er ikke noget, jeg selv har valgt, siger Ida Sørensen til metroxpress.

Mathildes nøgenfotos måtte ikke hænge i København: Nu prøver hun igen
Mathildes nøgenfotos måtte ikke hænge i København: Nu prøver hun igen

Inden photoshootet skrev Ida Sørensen under på en kontrakt, der giver fotograf Mathilde Grafström "uigenkaldeligt ret til at anvende fotografierne". Mundtligt havde de dog ifølge Ida aftalt, at det blot var et test-shoot, hvor de skulle se om de kunne samarbejde, og hun regnede derfor ikke med, at billederne blev brugt i så vidt et omfang.

- Jeg ved godt, at jeg var dum, da jeg skrev under. Men jeg stolede på hende og havde forklaret, at jeg ikke ønskede billeder med kønsdele. Jeg bryder mig virkelig ikke om de billeder, hvor man kan se det, og jeg havde ingen anelse om, at hun ville smække det op på plakater og i bøger.

Kontrakten mellem model Ida Sørensen og fotograf Mathilde Grafström.

Ida Sørensen kontakter fotografen af flere omgange, hvor hun gør det klart, at hun ikke ønsker, at folk skal se netop de billeder, hvor hendes kønsdele er synlige.

- Hun har åbenbart ikke respekt for mig og min person, siden hun ikke har lyttet, siger Ida Sørensen, der i afmagt endte med at strege sort tusch over billederne af hendes krop på Nytorv, selvom hun godt ved, at det er hærværk.

Ditte: Derfor skal du smide håndklædet i omklædningsrummet
Ditte: Derfor skal du smide håndklædet i omklædningsrummet

- Jeg forstår ikke hendes reaktion
Fotograf Mathilde Grafström forklarer overfor metroxpress, at hun er utrolig ked af situationen, men hun mener ikke, at hun har handlet forkert.

- Jeg er uforstående overfor hendes reaktion. Som jeg ser det, er jeg den forulempede part i denne sag. Vi har en kontrakt, som hun har skrevet under på - og heri står der intet om, at hun ikke vil have man kan se synlige kønsdele. Når man så kommer efter offentliggørelsen og siger, at man har fortrudt, er det håbløst for mig at gøre noget, siger Mathilde Grafström til metroxpress.

Unge tøver med at anmelde seksuelle overgreb
Unge tøver med at anmelde seksuelle overgreb

Men ifølge Ida Sørensen havde hun allerede få dage efter, hun så billederne sagt, at hun ikke brød sig om de tre billeder, hvor man kunne se hendes kønsdele. Alligevel blev billederne bragt. Først i en avis, herefter på en udstilling og i en bog.

- Jeg er så ked af, at hun har haft så dårlig en oplevelse. Hun må have det dårligt med billederne, fordi hun har det dårligt med sig selv. Det kan være hårdt at blive offentliggjort, hvis man ikke synes, man er smuk. Men jeg har valgt hendes billeder, fordi hun er et godt eksempel på naturlig skønhed, siger Mathilde Grafström og tilføjer:

- Hun er et fint eksempel på kontrasten mellem stor ægte skønhed og et stærkt negativt selvbillede.

Hun oplyser desuden til metroxpress, at hun er parat til at tage billederne af Ida Sørensens ned fra udstillingen såfremt Ida Sørensen selv betaler for, at der kan komme nye op.


LÆS OGSÅ: Vogue: Hold øje med disse danske modeller i 2016

LÆS OGSÅ: Mange elever i folkeskolen nægter at gå i bad efter idræt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx