Af Jeppe Pedersen - 31/12-17 14:16

Danskere 'snydt' af Dronningens nytårstale: 'Det er overraskende, at folk bliver ved med det'Danskere 'snydt' af Dronningens nytårstale: 'Det er overraskende, at folk bliver ved med det'

Hvert år prøver spillelystne gamblere lykken ved at spille penge på, hvad Dronning Margrethe kommer til at sige i sin årlige nytårstale kl. 18.00.

Se Dronningen lufte sin guldkaret

Spillesiden BetXpert skriver i en pressemeddelelse, at det ord, der blev spillet mest på sidste år, var 'søens folk'.

Her havde 1.500 gamblere valgt at placere sine peng, hvilket var dobbelt så mange som nummer to på listen: 'Kronprinsessen'. Men det var dumt.

Ifølge Betxpert har Dronning Margrethe har aldrig sagt 'Søens folk' i de foregående 45 nytårstaler. Det var hendes far, Frederik 9., som ofte brugte det udtryk. Det er derfor nærmest utænkeligt, at hun skulle sige det i år.

»Det er lidt overraskende, at folk bliver ved med at spille på det. Hvert år er der flere historier i medierne om, at hun aldrig har sagt det. Da det aldrig er blevet sagt ordret, så burde oddset reelt ligge mellem 100 - 1.000,« siger Martin Ilsøe, som erBetXperts spil- og underholdningsekspert i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Det er en sand pengemaskine for bookmakerne at udbyde odds på 'Søens folk'. Jeg vurderer, at der i bedste fald er en procents sandsynlighed for, at dronningen bruger præcis den formulering. Chancen er, at taleskriveren også selv begynder at associere sig til medierne eller laver en selvparodi,« siger han.

Hvis man spiller på, at Dronning Margrethe mod al forventning endelig skulle sige 'søens folk', kan man hente 10 gange pengene igen hos Danske Spil.

Men på grund af populariteten på spillet er oddset ikke højere.

»Vi har en stor risiko på netop det ord, skulle dronningen overraske og sige det,« siger oddsansvarlig hos Danske Spil, Peter Emmike, til onlinemediet BeXpert.

Hvis 'Søens folk' bliver sagt af dronningen under nytårstalen, skal Danske Spil udbetale 'et par hundrede tusinder' i gevinster på ordet.Hos bookmakeren Nordicbet giver 'Søens folk' odds 11, mens der er odds 12 hos Unibet.

Dronningen har tidligere været tæt på at sige 'Søens folk'. I 2012 sagde hun 'søfolk', mens hun i 1972 sagde 'på søen'. Det giver dog kun gevinst, hvis ordet står på den skrevne tale, der offentliggøres på kongehusets hjemmeside, før der er gevinst hos bookmakerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Barcelona-stjernens sidste finale:...
bt.dk
Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Øresundsbroen måtte lukkes efter...
bt.dk
Kraftig brand i villa: Politiet beder...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx