Af - 10/05-16 14:54

Flere danskere lader sig pierce mod grim folkesygdomFlere danskere lader sig pierce mod grim folkesygdom

Men der ingen videnskabelig belæg for, at det virker, lyder det fra eksperter.

Bildstrecke im Grossformat »

Et stigende antal danskere lader sig pierce i øret, fordi de tror, det kan afhjælpe hovedpine og migræne, lyder erfaringen fra brancheforeningen Forenede Professionelle Piercere.

Tyreringen storhitter blandt unge piger
Tyreringen storhitter blandt unge piger

Dalgas Piercing i Aarhus er en af de piercing-forretninger, der oplever en stor efterspørgsel på den såkaldte Daith-piercing, som sidder i den nederste del af ørefolden, hvor den angiveligt skulle have samme effekt som akupunktur.

- Den første, jeg lavede, var forrige vinter. Siden da er det eksploderet. Det er en stor del af min forretning i øjeblikket, fortæller indehaver af Dalgas Piercing i Aarhus, Lars Dalgas.

- Om det har en dokumenteret effekt, har jeg ikke forstand på, og det foregiver jeg heller ikke at have over for kunderne. Men jeg har oplevet flere positive tilbagemeldinger fra folk, der har fået den lavet, tilføjer han.

Sådan kan du prøve tatoveringen, før den bliver permanent
Sådan kan du prøve tatoveringen, før den bliver permanent

47-årige Lene Borg er en af dem, der har oplevet en markant forbedring, efter hun for to måneder siden fik lavet Daith-piercinger i begge sine ører.

For 15 år siden var hun involveret i et færdselsuheld, der gav hende et voldsomt hjernetraume og resulterede i, at hun i årevis led af voldsom tilbagevendende migræne.

Kulsorte lemmer kan blive næste store tattoo-trend
Kulsorte lemmer kan blive næste store tattoo-trend

- Jeg havde en til to anfald om ugen. Det var så slemt, at jeg måtte lægge mig i sengen med nedrullede gardiner og kastede op, fortæller Lene Borg, der de sidste mange år har gået til smertebehandling på Aarhus Universitetshospital og spist migrænemedicin hver evig eneste dag.

- Jeg har prøvet alt lige fra piller, healing, akupunktur og ingefær. Men intet virkede på min migræne. Nu er jeg medicinfri og har det fantastisk. Så jeg kan godt skrive under på, det virker, fortæller Lene Borg.

GALLERI: Danske Jens har fået det VILDESTE kælenavn på nettet
GALLERI: Danske Jens har fået det VILDESTE kælenavn på nettet

På trods af Lene Borgs gode erfaringer med Daith-piercingen, er eksperter herhjemme dog skeptiske over for, at noget så simpelt som en piercing kan kurere migrænepatienter.

- Hovedpine og migræne er jo en folkesygdom. Så der er rigtig mange, der opsøger alternative tilbud med alt fra vitaminer, kostomlæging til akupunktur. Men generelt har vi ikke set noget videnskabeligt bevis for, hvad der virker og ikke virker af den slags, siger professor Rigmor Jensen fra Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital.

Ny sexet trend: Unge kvinder får blæk under brysterne
Ny sexet trend: Unge kvinder får blæk under brysterne

Henrik Hoff-Hansen, der er æresdoktor ved kinesisk medicin ved Beijing Universitet og har arbejdet med øreakupunktur i 30 år, er ligeledes skeptisk.

- Jeg kan ikke anbefale det. I kinesisk medicin skyldes migræne problemer med leveren. Jeg har aldrig før hørt, at noget som det her skulle have nogen positiv effekt - udover, at dem, der laver det, tjener gode penge på det, siger han.LÆS OGSÅ: Tatoveringerne gemmer på dyster hemmelighed: Nu hyldes de i hele verden

LÆS OGSÅ: Her er 'mirakel-kuren' de fleste vil elske: Dyrk sex!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx