Af - 14/11-16 07:58

25 vanrøgtede hunde tvangsfjernet: Var ekstremt udmagrede og fulde af orm25 vanrøgtede hunde tvangsfjernet: Var ekstremt udmagrede og fulde af orm

Ny, stor hundesag på Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde.

Bildstrecke im Grossformat »

Torsdag d. 10. november fjernede Nordsjællands Politi i samarbejde med frivillige fra Dyrenes Beskyttelse 25 hunde fra deres ejer. Der er tale om 15 voksne labradorer og 10 hvalpe. Hundene blev med det samme bragt til Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde.

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en udsendt pressemeddelelse,

- Det er dybt tragisk, at vi nu kun halvandet år efter den store hundesag igen står med en stor dyreværnssag på hænderne. Der er tale om en meget alvorlig sag, hvor flere af hundene var meget udmagrede, da vi modtog dem. De har orm og ekstremt dårlig mave på grund af manglende fodring og vand. Det tyder på, at de ikke har haft det godt gennem længere tid, siger dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, Henrik Bucholdtz, i pressemeddelelsen.

Se flere billeder af det tvangsfjernede hunde i billedgalleriet!

På Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde blev hundene undersøgt af en dyrlæge og givet den nødvendige behandling, fortæller han..

- Vi er heldige, at alle har overlevet de første dage. Flere af dem var så underernærede, at vi frygtede for deres liv. Nogle af dem havde ikke klaret en uge til under de forhold. Vi kan ikke sige med sikkerhed endnu, om alle klarer den, men de har det efter de hårde omstændigheder rimeligt, siger Henrik Bucholdtz.

Kedelig rekord: Flere dyr ender på internater end nogensinde før
Kedelig rekord: Flere dyr ender på internater end nogensinde før

Næsten skind og ben
To af tæverne er med hvalpe, og særligt slemt så det ud for den ene tæve, Nova, som vejede under det halve af, hvad hun burde have vejet.

- Nova er verdens bedste tæve. Hun er helt udmagret, næsten kun skind og ben. Hun har givet al sin energi og næring til sine 6 hvalpe, som til gengæld alle ser ud til at have det godt, siger Henrik Bucholdtz.

DF: Katte skal registreres ligesom hunde
DF: Katte skal registreres ligesom hunde

Næste skridt bliver at adfærdsvurdere hundene, hvilket man lige nu er meget optagede af på Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde.

- Alle hundene er blevet tjekket af dyrlægen, og de har fået rigeligt med foder og væske. Vi er også i fuld gang med at registrere adfærden. Nogle af hundene er tillidsfulde, andre er mere reserverede, og nogle er helt indelukkede. Hvalpene har sund og naturlig hvalpe-adfærd, og deres kondition er normal af hvalpe på den alder, fortæller Mie Munck, dyrepasser på Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde, i pressemeddelelsen.

Hos Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde har man indkaldt ekstra mandskab for at klare den store opgave.

- Nogle af hundene virker meget stressede af situationen, hvilket også smitter af på vores andre dyr. De har alle brug for ekstra pleje og omsorg lige nu, så vi har kaldt ekstra frivillige ind for at hjælpe os, siger Mie Munck.

Danske katte har det skidt
Danske katte har det skidt

Er fuldstændig målløse
Denne dyreværnssag er blot én i en række af store hundesager, som har chokeret Dyrenes Beskyttelse gennem de seneste år. Mest kendt er den store hundesag fra sidste år, hvor Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde den 4. maj modtog 91 misrøgtede hunde.

- Vi kender ikke de nærmere omstændigheder i denne sag, der har ledt til at hundene er endt i denne tilstand. Vi står målløse over for, hvordan nogen kan behandle sine dyr på sådan en måde. Når man har dyr i sin varetægt, har man ansvaret for deres fysiske og mentale velbefindende, siger Henrik Bucholdtz.

Ejeren af de 25 labrador-hunde er nu blevet politianmeldt.

LÆS OGSÅ: Pindsvin i nød? Nu er dyreambulancen klar til at rykke ud

LÆS OGSÅ: Boom hos de danske dyreinternater - venteliste for at indlevere kæledyr

LÆS OGSÅ: 21 kæledyr efterladt til at dø i bagende varme

LÆS OGSÅ: Uønskede kattekillinger fylder på danske dyreinternater

LÆS OGSÅ: Festivalgæster tisser på hunde

LÆS OGSÅ: Pas på havens dyr, når du trimmer hæk

LÆS OGSÅ: Ét år efter Danmarks største dyreværnssag: Sådan går det hundene i dag

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henrik bisættes i dag: Send ham...
bt.dk
Fodboldkomets københavner-lejlighed...
bt.dk
'Luksusfælden' endte i skilsmisse:...
bt.dk
Se videoen: Kongefamilien tager...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx