Af - 27/05-14 21:03; Opdateret: 29/05-14 15:00

Frem med badetøjet - sommeren starter søndagFrem med badetøjet - sommeren starter søndag

Danmark ligger i et smørhul mellem to frontsystemer, og det giver stabilt sommervejr lang hen i juni.

storybild

Med toptemperaturer på 28 grader kan vandhunde - og deres ejere - godt begyndte at forberede strandturen. (Billede: Polfoto)

Solen har i de seneste døgn skinnet flot over det meste af Danmark, men temperaturen kæmper stadig for at nå over de 20 grader på termometret.

Lummer-lørdag får trafikanter til at knalde sammen
Lummer-lørdag får trafikanter til at knalde sammen

Men varmere vejr er på vej, og da vinden tilmed lægger sig, begynder den første sommermåned på særdeles glimrende vis. Det slår Frank Nielsen, vagthavende meteorolog hos DMI, fast over for metroxpress.

- Starten af juni måned ser ganske fornuftigt ud. Vi kommer til at ligge mellem 20 og 25 grader – måske helt op på 28 - og det bliver ret stabilt. Der er to store frontsystemer, men det ene går ned mod Middelhavet, og det andet går over det nordlige Skandinavien. Det betyder, at vi ligger i et område, hvor der ikke sker de store ændringer, og det bliver derfor en behagelig juni, vi går ind i.

Se billederne: Så slemt er uvejret
Se billederne: Så slemt er uvejret

Målt på DMI's prognoser ser det ud til, at vejret er bevidst om, at sommeren officielt starter på søndag. I hvert fald er det for alvor der, at solen brager igennem.

- Nu har vi først lidt blæsende og køligt vejr. I dag var der faktisk kun 10 grader på Bornholm, og i morgen bliver også kølig. Men så bliver det gradvist bedre. Fredag og lørdag får vi temperaturer omkring de 20 grader. Det er ikke prangende, men hæderligt vejr. Og når vi så kommer af med vinden i løbet af søndagen, så får vi flot vejr med en del sol, som vi tager med os ind i juni, siger Frank Nielsen.

Her finder du verdens vådeste rejsemål
Her finder du verdens vådeste rejsemål

De kommende uger ser ud til at blive uden heldagsregn, men der kan komme svage fronter sydfra med spredte byger, oplyser DMI.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

To drenge ramt af bil i voldsom...
bt.dk
Politiet kommer med ny udtalelse om...
bt.dk
Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
BT erfarer: Dansker tæt på stort job...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx