Af - 16/02-16 13:52; Opdateret: 16/02-16 14:08

Bøderegn for streaming: Sådan skal du håndtere detBøderegn for streaming: Sådan skal du håndtere det

Flere danskere modtager i disse dage breve, hvor de anklages for at have downloadet film ulovligt. Forbrugerombudsmanden informerer om, hvad du skal gøre, hvis det sker for dig.

Bildstrecke im Grossformat »

Masser af danskere modtager for tiden breve, hvor de bliver anklaget for at have downloadet film ulovligt. De bliver bedt om at betale en erstatningssum på mellem 1.500 og 2.200 kroner. I en pressemeddelelse oplyser Forbrugerombudsmanden nu, hvordan du skal forholde dig, hvis det sker for dig.

LÆS OGSÅ: Her er Popcorn Times afløser: Ny ulovlig streamingtjeneste

Brevet, der er sendt fra et advokatfirma, har fået mange til at klage til Forbrugerombudsmanden, der nu opfordrer til, at man gør opmærksom advokatfirmaet opmærksom på det, hvis man har fået et brev, selv om man ikke har downloadet filmen ulovligt.

- Det er selvfølgelig ubehageligt at blive anklaget for noget, man ikke mener at have gjort. Jeg vil råde de forbrugere, der ikke mener, de har downloadet filmen, til straks at oplyse advokatfirmaet om det, siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard, Nielsen i pressemeddelelsen.

Hvis det ikke løser problemet at kontakte advokatfirmaet, bør man i stedet kontakte retshjælp eller egen advokat.

LÆS OGSÅ: Derfor er der forvirring om Popcorn Time-breve

LÆS OGSÅ: Fik brev med krav om film-erstatning: De beskylder os for at være tyve

LÆS OGSÅ: Hundredvis af danskere får brev med krav om film-erstatning

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx