Af - 05/12-13 10:53; Opdateret: 05/12-13 13:04

Se hvornår  stormen går amok hos digSe hvornår stormen går amok hos dig

Mx.dk giver her et overblik over, hvornår DMI forventer, at stormen for alvor raser i dit nærområde.

Bildstrecke im Grossformat »

Torsdag formiddag
Allerede klokken 9 gik stormen i land i Vestjylland med vindstød op mod 17 meter i sekundet (hård kuling) – eller 62 kilometer i timen. Vindstyrken er nok til at kviste og grene brækker af træerne.

I løbet af formiddagen spreder stormen sig til Nordjylland og dele af det nordøstlige Jylland. Også Syddanmark, Sønderjylland, Lolland, Falster, Sydfyn og Sydsjælland, begynder omkring sidst på formiddagen at kunne mærke en stiv kuling, som får julepynten i gå-gaden til at ruske.

Men der går ikke mange timer, før det for alvor går amok.

Vanvittige surfere fået ind på land af politet
Vanvittige surfere fået ind på land af politet

Stormen raser
Klokken 12 forventer DMI at vinden være af stormstyrke i Esbjerg, Hvide Sande og Thyborøn i Vestjylland. Vindstødene kan være af orkanstyrke – 130 kilometer i timen – som kan give voldsomme ødelæggelser. Sker det, skal du formentlig kigge langt efter gå-gadens grangrene og lysende hjerter.

I løbet af eftermiddagen spreder stormen sig også til det meste af Syd- og Vestjylland, og flere steder i Syddanmark tager vindstyrken til. Østjylland ser ud til at gå fri frem til sidst på eftermiddagen.

Spreder sig
Klokken 17 rammer 'Bodil' for alvor Danmarks næststørste by med vindstød af orkanstyrke. Stormen har til den tid spredt sig til det meste af landet. Samtidig har et lavtryk lagt sig ind over landet, så dråberne vil flyve vandret gennem luften mange steder i landet.

Fynboerne kan også godt forvente, at orkan-stormen tager fat i havetrampolinen og naboens flagstang sidst på eftermiddagen. Bormholm bliver også ramt af Bodils orkanstyrke omkring klokken 16-17.

Politi: Så er det sikkert at færdes i Københavns gader
Politi: Så er det sikkert at færdes i Københavns gader


Raser vest og syd

Klokken 18 har den kraftigste del af stormen spredt sig til det meste af Vest-, Midt- og Sønderjylland, Fyn, Sydsjælland og Bornholm.

Hele Danmark blæser

Klokken 20 ser det ud til, at Bodils kraftigste vindstød af orkanstyrke river og flår i hele Danmark. Københavnerne skal forvente voldsomme vindstød.

Frem mod midnat ser det ud til, at det meste af landet – undtagen Midtjylland - skal holde på hat og briller.

Følg Bodil Wind: 'Winder' hun over stormen?
Følg Bodil Wind: 'Winder' hun over stormen?

Al togfrafik lukker ned
Al togfrafik lukker ned

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx