Af - 24/11-15 14:01; Opdateret: 24/11-15 14:17

Professor jubler: 50.000 danskere deltager i 'genial' julekalenderProfessor jubler: 50.000 danskere deltager i 'genial' julekalender

Over 50.000 danskere har tilmeldt sig julekalenderen 'I form før jul.' Ideen får stor ros af folkesundhedsprofessor.

Årets store julekalender-hit ser ud til at finde sted på Facebook.

53.000 danskere har således tilmeldt sig begivenheden 'I form før jul,' hvor de hver dag i de første 24 dage af december vil få præsenteret en fysisk øvelse, som de kan udføre hjemme på stuegulvet.

Initiativtageren er den 31-årige lægesekretær Lærke Mosgaard Hansen, der som selvstændig ernærer sig som kostvejleder. Hun fortæller, at ideen bag julekalenderen er, at alle skal kunne være med.

- Der bliver tale om simple øvelser, så det ikke bliver for uoverskueligt: Squat, forskellige plankeøvelser og maveøvelser, som man kan lave derhjemme på stuegulvet, siger hun.

Stadig flere danskere får skader til fitness
Stadig flere danskere får skader til fitness

Julekalenderen høster stor ros hos Henning Langberg, der er professor på Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet.

- For mange, der ikke er i gang med at træne, er det en overskuelig opgave med 24 dage, så det er genialt med en julekalender, fordi man kan se det til ende, siger han og fortæller, at et konkret forløb er motiverende.

- Det at have et konkret mål og at kunne offentliggøre det er rigtig vigtige parametre i forhold til at lykkes, siger professoren.

Lærke Mosgaard Hansen fortæller, at hun er meget overrasket over de mange danskere, som vil følge hende. Hun er dog også løbet ind i kritik.

- Nogle siger, at ”man ikke bliver sund på 24 dage.” Nej, det gør man ikke, men det kan give et lille skub eller give nogle nye ideer, siger hun.

Lærke Mosgaard Hansen er kvinden bag 'I form før jul'

Muskelbundt med Downs syndrom: Derfor er træning min passion
Muskelbundt med Downs syndrom: Derfor er træning min passion

Ifølge Henning Langberg giver julekalenderen ikke i sig selv et sundt liv, men den kan sætte gang i nogle gode træningsvaner.

- Nyere vaneforskning viser, at den gennemsnitlige tid, det tager at opbygge en vane, er omkring 60 dage. Så 24 dage er lige i underkanten, siger han og opfordrer til at hænge i:

- Når nyhedsværdien har lagt sig, og man vil gøre sig håb om, at de 24 indsatser virker, skal man lægge den kommende indsats samme tid på dagen, så man får en rytme, lyder det fra professoren.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx