Af Jeppe Pedersen - 28/01-18 15:19

Tallene fordoblet på en uge: Ny epidemi truer i DanmarkTallene fordoblet på en uge: Ny epidemi truer i Danmark

På blot to uger er antallet af influenza-ramte danskere steget massivt. Det får Statens Serum Institut til at advare om, at der kan være en ny influenza epidemi på vej.

Nye tal fra klinisk mikrobiologisk afdeling på Herlev og Hvidovre Hospital viser, at antallet af positive influenza-prøver var fordoblet i uge 3 i forhold til ugen forinden.

Thea Kølsen Fischer, der er overlæge og afsnitsleder på Virologisk Overvågning og Forskningsafsnit (VOF) på Statens Serum Institut, er overrasket over, at epidemien først kommer nu.

»Det har været usædvanligt lavt med influenzatilfælde i denne sæson, så den er måske bare lidt sen om at komme i gang. Vi havde en ret hård sæson sidste år med mange smittede, så måske er flere stadigvæk immune overfor virussen,« siger hun til TV 2 Lorry.

Statens Serum Institut mener stadig, det er for tidligt at sige, at en epidemi er vej, men man forventer, at flere bliver smittet.

Statens Serum Institut oplyser, at influenzavirus også smitter ved almindelig vejrtrækning - og ikke kun gennem nys, host og udskillelse af sekreter.

Pludselig opstået høj feber med kulderystelserMuskelømhed og hovedpine, der ledsages af en markant sygdomsfornemmelse.Der er ofte lidt tør hoste og lette synkesmerter.I ukomplicerede tilfælde varer selve sygdommen 4 - 5 dage, men følges gerne af 1 - 2 uger med træthed og nedsat fysisk formåen.Ved alvorlig sygdom ses oftest lungebetændelse med bakterier, fx. pneumokokker, ligesom influenza kan forværre eksisterende sygdomme som fx sukkersyge eller hjertekarsygdomme.

Kilde: Statens Serum Insititut

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx