Af - 26/11-15 18:08

Måling: Dødt løb imellem ja og nej til EU-afstemningMåling: Dødt løb imellem ja og nej til EU-afstemning

En ny YouGov-måling viser, at der er dødt løb imellem de, der stemmer ja og nej. 24 procent er stadig i tvivl.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Daniel Kalker)

Knap en fjerdedel af de danske vælgere har stadig ikke en helt klar plan for, om blyantskrydset skal stå ud or 'ja' eller 'nej,' når der på torsdag skal stemmes om det danske retsforbehold skal skiftes ud med en tilvalgsordning, hvor Folketinget tager stilling fra gang til gang.

Det viser en dugfrisk måling som analyseinstituttet YouGov har udført for metroxpress. Vælgerne er blevet præsenteret overfor nøjagtig det spørgsmål, som det ser ud på stemmesedlen, når danskerne skal stemme om bag forhænget den 3. december.

Løkke: Ja til folkeafstemning vil forbedre politiet
Løkke: Ja til folkeafstemning vil forbedre politiet

Især de yngre vælgere er stadig i tvivl om, hvor de skal sætte deres kryds. Hos de 18-29-årige er 34 procent, og hos den lidt ældre aldersgruppe, der går op til 39 år, er andelen 31 procent. Ifølge en valgforsker fra Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, så er det ikke overraskende.

- Unge har en mindre erfaringshorisont at trække på, da de ikke har stemt så mange gange. De ældre kan falde tilbage på, hvordan de plejer at stemme, siger professor Rune Stubager til metroxpress.

Folkeafstemning: Vælgerne køber ikke Løkkes asylgaranti
Folkeafstemning: Vælgerne køber ikke Løkkes asylgaranti

Når det kommer til den store andel, der endnu ikke har taget stilling, så mener valgforskeren, at det er svært at overskue konsekvenserne af valget, hvis det skulle blive et nej. Fremtiden for politisamarbejdet er for eksempel svært at spå om, hvis resultatet bliver en nedadvendt tommelfinger.

- Der er ikke rigtig nogen, der har givet et klart svar på. Det kan være en grund til, at vælgerne fortsat tvivler, siger Rune Stubager til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Folketinget rydder sidste sten på vej mod folkeafstemning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Nye og populære produkter møder hård...
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx