Af - 07/07-16 06:33

Gourmetburgere, hotdogs og muslinger: Nu får de hjemløse festivalresterGourmetburgere, hotdogs og muslinger: Nu får de hjemløse festivalrester

Efter knap en uges druk og musik efterlader Roskilde Festival sig hvert år en masse mad tilovers - til glæde for de hjemløse og udsatte.

storybild

De hjemløse for lækre rester fra Roskilde Festival. (Billede: Ólafur Steinar Gestsson)

Flæskestegssandwich, gourmetburger og økologiske bøffer.

Hvert år står madboderne på de danske festivaler tilbage med flere tons mad, når musikken er slut og gæsterne taget hjem, som tidligere har resulteret i en masse madspil.

Men de seneste år har man fundet ud af, at madspildet kan blive brugt til noget godt, der kan glæde en masse mennesker.

TV: De bliver overraskede, da de indser, hvad de lige har spist
TV: De bliver overraskede, da de indser, hvad de lige har spist

En af dem der er med til at bekæmpe madspild, er den frivillig forening Det Runde Bord, der siden 2014 har haft en aftale med Roskilde Festival, om at hente overskydende mad, som derefter kunne gå til hjemløse og socialt udsatte.

De får de vildeste ting. Man bliver overrasket, når man lige pludselig står med et halvt tons lækkert økologisk øksekød. I år vi fik 6.000 kilo muslinger og fisk i stride strømme.

Siger Peter Haugelund, der er direktør for Det Runde Bord.

TV: Her er det mest populære mad på Northside
TV: Her er det mest populære mad på Northside

Han hader selv at smide ting ud og er glad for, at de kan hjælpe de socialt udsatte - men også madboderne, der står med en masse mad tilovers.

- De hader jo, at skulle stå og smide maden ud, fordi det er jo ikke noget, der fejler noget, lyder det fra Peter Haugelund.

Ny burger-restaurant lokker med vildt tilbud: Få en gratis burger hver uge i et år
Ny burger-restaurant lokker med vildt tilbud: Få en gratis burger hver uge i et år

Det Runde Bord, er også til stede til Grøn Koncert og en række fødevaremesser i løbet af året. I 2015 sendte foreningen mere end 200 tons overskudsmad afsted til over 80 herberger, asylcentre og krisecentre.

- Vi er sammenlagt 120 frivillige, og vi kan ikke gribe alt den mad, der er på landsplan til store begivenheder, så det er vigtig, at vi får en masse viden sendt ud, så andre kan gøre det samme, siger han.

LÆS OGSÅ: Skift efternavn til dette og få gratis burgere resten af livet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx