Af - 06/07-15 06:52; Opdateret: 06/07-15 10:23

Kommune talte usandt: Brugte knap to millioner på Caribien-tureKommune talte usandt: Brugte knap to millioner på Caribien-ture

Høje-Taastrup Kommune har brugt næsten to millioner kroner på at sende et ukendt antal unge til Caribien.

storybild

Arkivfoto (Billede: AP/arkivfoto)

Det kniber for flere kommuner med at holde styr på, om de har brugt millioner på at sende unge kriminelle og misbrugere til Caribien.

Høje-Taastrup Kommune har således brugt 1.919.000 kroner på at sende mindst to utilpassede unge på skibsprojekter i Caribien. Det viser metroxpress' aktindsigt. Kommunen oplyste ellers tilbage i april, at de ikke havde benyttet skibsprojekter som for eksempel Den Maritime Base.

TV: Amanda smadrede pige og endte i Caribien
TV: Amanda smadrede pige og endte i Caribien

Kommunen har dog ikke forsøgt at skjule noget, siger kommunikationschef Winnie Jakobsen.

- Ja, det er, fordi at der var en medarbejder, der gik ind i det forkerte system og så finder man jo ikke de rigtige svar. Vi erkender gerne, at vi anvender forskellige specialiserede og dermed også dyre tilbud, når vi vurderer, at det er hensigtsmæssigt, siger hun.

Ligesom Høje-Taastrup oplyste blandt andre også Roskilde Kommune, at de ikke havde benyttet sig af tilbuddene, ligesom Guldborgsund Kommune ikke mente, at de kunne fortælle, hvor mange unge de havde sendt afsted. Begge kommuner fandt dog frem til, at de havde brugt henholdsvis 975.603 kroner og 7.211.717 kroner på skibsprojekterne.

Skipper i hård tv-debat med Pia K: Derfor skal kriminelle til Caribien
Skipper i hård tv-debat med Pia K: Derfor skal kriminelle til Caribien

Dermed stiger det samlede utilpassede unge, der har været i Caribien siden 2010, til mindst 60 personer, men Høje-Taastrup Kommune kommer ikke til at bidrage yderligere til den statistik.

- Caribien-tilbuddet kan vi som sagt ikke udtale os om, vi anvender det ikke mere, og de medarbejdere, der traf beslutning om tilbuddet, er ikke længere ansat. Men generelt gælder, at de specialiserede og dyre tilbud ofte er hensigtsmæssige til målgruppen, fordi der er mange voksne pr. elev og at de har særlige kompetencer til at arbejde med den her gruppe af unge, siger Winnie Jakobsen.

Ejer af dansk søpraktik: Det er meget billigere end Caribien
Ejer af dansk søpraktik: Det er meget billigere end Caribien

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Politiet i påske-razzia: Særligt...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx