Af - 09/07-15 18:37

Danske YouTubere stormer fremDanske YouTubere stormer frem

Interessen for underholdning på YouTube er i eksplosiv stigning, og flere begynder at leve af det. De mest populære danskere tjener op mod 120.000 kroner om måneden.

storybild

Flere og flere danskere vender blikket væk fra fjernsynet og over på computeren, når de vil underholdes med tv, og det er ikke kun Netflix, der lokker. Også YouTube bliver mere og mere populært.

Hos Splay Danmark, som hjælper unge YouTubere med at få succes på platformen, har man oplevet en fordobling af interessen på blot ti måneder.

- Vi oplever større og større interesse fra både annoncører og seere. Vi har uofficielle tal, som viser, at seertallene er steget med 20 procent på blot en måned, siger Adrian Langer, direktør hos Splay Danmark.

Ka-ching! Svensk YouTube-stjerne har SVIMLENDE årsløn
Ka-ching! Svensk YouTube-stjerne har SVIMLENDE årsløn

De samarbejder med omkring 60 unge YouTubere, som laver alt fra underholdning, humor og blogs i reportage-form, til gaming, style og DIY, altså videoer med gode råd om alt mellem himmel og jord.

Ifølge Adrian Langer kommer succesen blandt andet på grund af de unges dybe forståelse for brugscenariet på digitale medier og seernes behov.

- Vi har en pige, som har et lavet show, der er beregnet til at blive set af brugere på vej i skole. Tidspunkt, form og så videre er tilrettelagt omkring det. Du finder ikke en tv-tilrettelægger der siger: 'Dette skal ses i en bus' eller på anden måde går så dybt ned i detaljerne, siger han til metroxpress.

Droppede ud af 1. g:  Nu scorer han kassen på gamer-videoer
Droppede ud af 1. g: Nu scorer han kassen på gamer-videoer

En af de absolut mest succesfulde danske YouTubere er 20-årige Benjamin Vestergaard, der har over 650.000 følgere på sin YouTube-kanal og tjener 120.000 kroner om måneden på de mange millioner kliks, hans videoer kaster af sig.

- Jeg er ret ydmyg omkring det, for jeg ved jo godt, at jeg lever drømmen. Jeg har lige købt en stor Mercedes, men ellers bruger jeg ikke så mange penge, og jeg bor stadig hjemme, siger Vestergaard, der under aliasset Mister Crainer har råbt og skreget sig ind i hjerterne på fans i hele verden, mens han spiller Minecraft.

Se en typisk Mister Crainer-video her:

What? Kattevideoer er faktisk gavnlige for dig
What? Kattevideoer er faktisk gavnlige for dig

Han regner med at kunne leve af sin hobby i mange år endnu.

- Det gode ved Youtube er, at der ikke er noget øvre loft for, hvor meget man kan tjene. Og hvis interessen skulle dale, satser jeg på at det sker om så mange år, at jeg har tjent penge nok til at kunne klare mig, siger fynboen.

Du kan læse mere om Benjamin Vestergaard i denne artikel fra april.

Også hos Splay Danmark er der stor optimisme om fremtiden.

- Det ligger ikke særligt lang tid ude i fremtiden, at vi kan konkurrere med tv. Det vil ikke tage mange år, siger Adrian Langer.

LÆS OGSÅ: Ulækker video går viral: 'Hvordan kan et øre blive så klamt?'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx