29/03-14 19:57

Pia Olsen Dyhr bliver tilbudt stemmeslugernes storkredsPia Olsen Dyhr bliver tilbudt stemmeslugernes storkreds

De københavnske SF'ere ser gerne, at SF's nye formand stiller op til folketingsvalget i København.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

SF's nye formand, Pia Olsen Dyhr, er blevet tilbudt at stille op i Københavns Storkreds i forbindelse med det kommende valg til Folketinget - et valg, der senest vil finde sted i efteråret 2015.

Hidtil har hun været valgt ind i Nordsjællands Storkreds, som hun har stillet op for siden hun første gang blev valgt ind i 2007.

Vilhelmsen om ny bog: Flere passager er ukorrekte
Vilhelmsen om ny bog: Flere passager er ukorrekte

Tilbuddet er blevet enstemmigt vedtaget ved de københavnske SF'eres årsmøde lørdag efter indstilling fra SF Nørrebro.

Hvis Pia Olsen Dyhr takker ja, er der efter alt at dømme udsigt til et kanonvalg - i hvert fald, hvis man skal bedømme ud fra tidligere tiders resultat i København.

Støtten til SF har traditionelt været stor i hovedstaden, og eksempelvis Villy Søvndal skiftede til kredsen fra sin hjemegn Kolding for at få skudt sit personlige stemmetal i vejret, efter at han var blevet formand.

Vilhelmsen havde hemmelig exitplan
Vilhelmsen havde hemmelig exitplan

Samme taktik kan være vigtig for SF og den nye formand, Pia Olsen Dyhr, der har brug for at komme godt fra land i forbindelse med det kommende valg.

Ud over, at det kan være givtigt for Pia Olsen Dyhr at fremvise et højt personligt stemmetal, har kredsen brug for nye folk på stemmesedlen.

Kredsen er også blevet lænset for højtprofilerede medlemmer inden for kort tid, da hverken den tidligere miljøminister Ida Auken, nu De Radikale, eller tidligere formand Villy Søvndal stiller op.

Dertil kommer, at en af kredsens mest populære skikkelser, Özlem Cekic, har været udskældt for sin rolle i SF's udtræden af regeringen i forbindelse med det delvise salg af energigiganten Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx