Af - 24/06-17 15:39; Opdateret: 24/06-17 15:53

Simone led af depression og angst: Nu er hun blevet student mod alle oddsSimone led af depression og angst: Nu er hun blevet student mod alle odds

En ung dansk kvinde er blevet student 'mod alle odds'. Hun har igennem sin gymnasietid lidt af både angst og depression.

storybild

Simone Tolvstein. (Billede: Privatfoto)

19-årige Simone Tolvstein har gennem sin gymnasietid på Næstved Gymnasium kæmpet med angst og er lettere maniodepressiv. I 3.G blev det for meget.

Klassens nye lærere anerkendte ifølge Simone Tolvstein ikke de behov, som hun havde, og hun måtte derfor tage orlov. Få dage efter fortrød hun, men det var det imidlertid for sent. Næstved Gymnasium ville ikke lade hende starte op igen, som metroxpress beskrev tilbage i oktober.

Flere børn har ondt i psyken
Flere børn har ondt i psyken

Alligevel står Simone Tolvstein i dag, godt et år efter, tilbage med et hvid og rød studenterhue placeret på sit hoved. Selv om hun har været udfordret af både psyskiske problemer og et gymnasium, der ifølge hende ikke ønskede at give hende en chance til, kunne hun fredag hoppe om bord på sin klasses studentervogn og fejre, at tre års hårdt slid endelig er overstået.

»Der er fuldstændig surrealistisk, for jeg troede aldrig, at det ville lykkedes. Folk har sagt til mig, at jeg bare skuille komme videre og få et arbejde, men da det så alligevel lykkedes, så begyndte jeg at græde. Jeg får næsten tårer i øjnene af at tænke på det øjeblik, hvor min mor satte huen på mit hoved,« fortæller Simone Tolvstein til BT.

Få måneder efter, at Næstved Gymnasium havde afvist at lade hende starte igen tilbage i september 2016, fik Simone Tolvstein kontakt til sin gamle lærer, der var flyttet til Køge. Han tilbød hende at spørge rektoren på Køge Gymnasium, om de ikke ville optage Simone Tolvstein i én af deres 3.G-klasser.

Kommunens ansatte fik 300.000 kr. for at fjerne Mettes sygedagpenge: 'Det giver ingen mening'
Kommunens ansatte fik 300.000 kr. for at fjerne Mettes sygedagpenge: 'Det giver ingen mening'

»Og det kunne de, så der startede jeg med det samme, og siden har det været markant bedre. Jeg har slet ikke oplevede voldsomme angstanfald, som jeg tidligere har haft, og der var meget mere styr på tingene, ligesom der blev indgået aftaler med det samme, som jeg ikke selv behøvedes at stå for,« siger Simone Tolvstein med henvisning til en række særlige hensyn, som lærere på både Næstved Gymnasium og Køge Gymnasum har taget til hende på grund af hendes psykiske udfordringer.

Den nyudklækkede student fra Næstved delte tilbage i august sin historie i et opslag på Facebook, der hurtigt gik viralt. Siden har hun modtaget henvendelser fra adskillige studerende rundt om i landet, der dagligt må kæmpe med de samme udfordringer som hende selv.

Derfor skal du bande fucking meget, hvis du er stresset
Derfor skal du bande fucking meget, hvis du er stresset

Derfor har hun også en bøn til landets skoler og gymnasier.

»Jeg vil gerne være et bevis på, at en lille indsats fra skolen kan gøre en kæmpe forskel for eleven, så det er et opråb til uddannelsesstederne om at være mere rummelige. Og så er det også et signal til andre elever med de samme udfordringer om, at man ikke skal give op.«

Da Simone Tolvstein tilbage i oktober fortalte sin historie i BT, kunne rektor på Næstved Gymnasium, Susanne Stubgaard, ikke genkende det billede, som der blev tegnet af gymnasiet. Hun mente, at gymnasiet har strukket sig langt for at hjælpe den 19-årige pige, og at der er blevet taget meget hensyn til hende gennem hele forløbet.

Ung kvinde deler rørende historie: Sådan 'reddede' min kæreste mig med tre ord
Ung kvinde deler rørende historie: Sådan 'reddede' min kæreste mig med tre ord

Hun forklarede også, at skolen ikke havde nægtet Simone at vende tilbage. Men for at kunne få en eksamen på normal vis, skal man kunne deltage i undervisningen i et vist omfang.

»Hun kan ikke magte at gennemføre en undervisning på fuld tid. Der er jo elever, der går op som selvstuderende. Men det var heller ikke en mulighed, og derfor er det en rigtig ulykkelig sag. Nogle gange er der bare nogle omstændigheder, der gør, at man ikke kan gennemføre. Vi er ikke en behandlende institution, vi er en skole, der ellers normalt har ry for at påtage os et ekstremt stort ansvar for vores elever. Derfor er det her noget, der rammer os alle meget dybt,« lød det fra Susanne Stubgaard

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx