Af - 13/09-15 11:25; Opdateret: 13/09-15 11:36

Husk at spise chokolade i dag: Det må du nemlig godtHusk at spise chokolade i dag: Det må du nemlig godt

I dag, søndag den 13. september, er det international chokoladedag. Bare spis løs, siger ernæringsekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

I dag er der al mulig grund til at spise chokolade. Den 13. september er nemlig international chokoladedag.

Men hvad skal man spise, så det gør godt for både gane og sind?

Mørk chokolade er godt for begge dele, har vi gennem årene lært fra utallige forskere, der påpeger, at kakaoen er godt for hjertet, godt for kredsløbet, god for sexlysten samt behjælpelig mod diabetes og enkelte kræfttyper.

Britiske medier amok:  Nyheden vi alle har ventet på!
Britiske medier amok: Nyheden vi alle har ventet på!

Men hvad så med den mørke chokolades onde fætter? Børnenes favorit. Den fede og lyse mælkechokolade, som vi gnasker i os, når vi i sofaen søndag aften knækker en plade Marabou eller spiser en Toms guldbar?

Ifølge Per Brændgaard, selvstændig ernæringsekspert og sundhedskonsulent, er det den - mælkechokoladen - vi skal passe på:

- Indholdet af kakao er væsentligt lavere i lys chokolade, og samtidig er bestanddelen af mælken enten sødmælkspulver eller smørfedt, hvilken er den form for mælk, der er allermest usund, siger han til metroxpress.

Ifølge Per Brændgaard feder både mørk og lys chokolade, hvis man indtager for meget af det. Dog er der forskel på de to typer af fedtstoffer.

- I den mørke chokolade påvirker fedtstofferne blodkredsløbet og forebygger hjertekarsygdomme, imens fedtstofferne i den lyse mælkechokolade øger risikoen for hjertekarsygdomme, siger Per Brændgaard, som dog ikke mener, at man skal være bange for chokoladen.

Forskning: På dette ENE tidspunkt er det rent faktisk godt at spise chokolade!
Forskning: På dette ENE tidspunkt er det rent faktisk godt at spise chokolade!

Ny forskning: Slut med at chokoladen smelter
Ny forskning: Slut med at chokoladen smelter

Han er af den overbevisning, at man kan spise lige så meget, man vil. Derfor synes han også, at man i dag, når det nu er international chokoladedag, bør finde ud af, hvordan man får størst mulig nydelse ud af at spise chokolade.

Ifølge ernæringseksperten kan dette gøres ved hjælp af et simpelt
'chokolademeditations-forsøg', som han kalder det:

- Det kan gøres på to måder: Den ene er at sætte sig foran et bord fyldt med chokolade og spise indtil, man har fået nok. Den anden er at købe ét stykke virkelig godt stykke chokolade - det bedste man kan finde – og så tage meget små bidder ad gangen. Ligesom prøve at nyde det mest muligt og trække så meget smag og fornøjelse ud af det på én gang. På den måde kan man finde ud af, hvad man er mest til, siger Per Brændgaard.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx