Af - 16/12-15 07:14; Opdateret: 16/12-15 08:48

Får man kraftigere hår, der hvor man barberer sig? Få svar herFår man kraftigere hår, der hvor man barberer sig? Få svar her

Har du også været bange for at barbere dig, fordi du har hørt, at de hår, der vokser ud vil være kraftigere, der vil være flere af dem, og de vil vokse hurtigere ud? Men passer det? Få svaret her.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvor mange menneskehår, har du på hovedet, og hvorfor bliver dit hår fedtet? Få svar her. Kilde: Bogen: '100 myter - Om sundhed og sygdom'.

Måske har du også hørt om piger, der én gang er kommet til at barbere sig på deres arme, og herefter blev de nødt til at barbere armene for altid, fordi der voksede tykkere hår ud.

Men kan det virkelig passe, at de hår, der vokser ud, når man har barberet sig, er kraftigere?

Nej, skriver de to uddannede læger Kim Bartholdy og Andreas Hoff i den nye, danske bog '100 myter - Om sundhed og sygdom'.

- Et hår, der er vokset ud, er dødt. Det kan derfor hverken blive længere eller kraftigere, uanset hvor meget, du barberer det, skriver de.

Derfor rumler din mave!
Derfor rumler din mave!

De forklarer, at forestillingen om, at hårene vokser ud meget kraftigere end før, de blev barberet, nok er opstået, fordi nybarberet hår føles mere stift.

Stivheden gør, at håret mærkes tydeligere, og man får derfor let indtrykket af, at der er kommet mere. Når håret barberes til kortere længde, ses de korte hår tydeligere på den lyse hud, hvilket gør, at hårene ser kraftigere ud.
Det skriver de to danske læger.

De dræber samtidig myten om, at at hår vokser hurtigere ud, når det klippes hyppigt, selvom frisørerne måske fortæller dig det modsatte.

Dette køn har har størst risiko for at blive køresyg
Dette køn har har størst risiko for at blive køresyg

Hvis du havde håbet på at få kraftigere hår af at barbere eller klippe dig, så skal du lade saksen og skraberen ligge og i stedet ligge dit fokus på hormonbalancen i kroppen.

- Hårets længde, struktur og farve styrkes udelukkende af hormoner, der cirkulerer i kroppen. I puberteten begynder udskillelsen af kønshormoner, hvilket hos begge køn giver øget hårvækst, særligt ved kønsorganerne, i armhulerne og på benene, skriver Andreas Hoff og Kim Bartholdy i bogen '100 myter - Om sundhed og sygdom'.

Når din alder runder 50, vil hårsækkene producere mindre hår. De fleste af dine hårsække vil være sat ud af funktion, når du fylder 90 år. Det betyder, at de fleste ældre mennesker i den alder taber håret.

Derfor bliver nogle køresyge, mens andre aldrig gør
Derfor bliver nogle køresyge, mens andre aldrig gør

LÆS OGSÅ: Kan man være afhængig af læbepomade? Derfor er flere kvinder nødt til at bruge det

LÆS OGSÅ: Dette hverdagsritual får 68 procent af danskerne til at fejle

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx