Af - 17/06-15 21:48

Løkke lovede færge, der allerede var vedtagetLøkke lovede færge, der allerede var vedtaget

Løkke lovede færge til Bornholm, der allerede blev vedtaget dagen før Folketingsvalget blev udskrevet. “Der er gået Panorama i den igen,” siger Heunicke,

storybild

Løkkes valgløfte: En færge til Bornholm, der allerede var vedtaget i Folketinget. (Billede: Polfoto)

Dagen før Folketingsvalget blev udskrevet vedtog samtlige Folketingets partier på nær Enhedslisten en reservefærge til Bornholm og lavere færgetakster til Danmarks øer.

Det har dog ikke forhindret Lars Løkke Rasmussen og Venstre at gå ud at love den færge, som de altså selv har været med til at vedtage som et valgløfte.

I partiets officielle valgprogram, “Flere danske job i hele Danmark” som Lars Løkke Rasmussen præsenterede ved et pressemøde i Skive i lørdags, står således sort på hvidt som et løfte til vælgerne

“Reservefærgen til Bornholm bevares.”

Også de vedtagede lavere færgepriser lovede Venstre igen: “Midler fra puljen til besejling af øer fra Vækstpakken 2014 anvendes til at sænke prisen på transport med færger til småøer og økommuner.”

Det får transportminister Magnus Heunicke (S) til at rase mod Venstre.

- De har selv været med til at vedtage det her dagen før folketingsvalget. Nu præsenterer de den færge, der altså forlængst er bevilliget penge til, som et nyt stort løfte i valgkampen. det her viser nok engang, at Venstre og Løkke ikke har styr på hvad de siger og fakta.

Hvad er det, I plejer at kalde den slags?

- Du kan roligt skrive, at der er gået Panorama i den igen, siger Magnus Heunicke.

Det er ikke lykkedes metroxpress at få en kommentar fra Venstres statsministerkandidat.

Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen svarer ikke på hvorfor de kommer med allerede vedtagne valgløfter. I stedet svarer han:

"Det lykkedes os heldigvis at få lavet en tillægsaftale for nylig, som sikrede penge til at beholde reservefærgen. Vi ønsker, at Bornholmerne skal have tryghed om reservefærgen, og derfor slår vi sådan set bare fast med syvtommers søm, at reservefærgen til Bornholm skal bevares – også efter valget,” skriver han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx