Af - 07/04-14 08:20; Opdateret: 07/04-14 12:35

- Danske fyre tror de får ballade med vores fætre og brødre- Danske fyre tror de får ballade med vores fætre og brødre

Frygt for brødre afholder etnisk danske mænd fra at score de mange nydanske kvinder, som strømmer ind på de videregående uddannelser. Kom nu bare, mand, siger kvinderne.

storybild

Emil Hansen og Victor Christensen holder sig lidt på afstand fra nydanske piger. (Billede: Metroxpress)

Mens kvinder med ikke-vestlig baggrund oftere bliver indskrevet på videregående uddannelser, bliver nydanske mænd fortsat oftere end andre indskrevet i Kriminalregistret.

På skoler og universiteter har nogle nydanske kvinder svært ved at finde kærester, for de oplever, at de etnisk danske mandlige medstuderende ikke tør gøre tilnærmelser.

71 ud af 100 nydanske kvinder – svarer i en udvidenskabelig undersøgelse, metroxpress har lavet, at de vurderer, at etniske dansk mænd undlader at kontakte dem til fester etc. - alene fordi, de er nydanske af udseende.

59 af de 71 mener, det skyldes, at at fyrene tror, at deres religion og familie tolerer, at de 'ser' en dansk fyr.

»Hos mange danske fyre dominerer den fordom, at de får ballade med brødre, fædre og fætre, hvis henvender sig til en nydansk kvinde,« siger den samfundsvidenskabsstuderende Helen Ali fra Forening for Unge Nydanske Kvinder.

Hun siger, at den risiko er 'nærmest ikke eksisterende' og at mange af de ambitiøse kvindelige mønsterbrydere gerne vil finde sammen med en dansk fyr.

»Det er et problem at danske mænd – der jo er vokset op med disse nydanske kvinder – forsat udelukker dem ved at komme dem i kategori på forhånd,« siger Garbi Schmidt, professor i interkulturelle studier på Roskilde Universitet.

»Det er vel at mærke kvinder, som på grund af 24 års-reglen har vanskeligt ved at gifte sig med udenlandske mænd.«

»Det gør en del af kvinderne alligevel – med veluddannede udenlandske mænd - men de er bare nødt til at flytte til Sverige,« siger Helen Ali, som opfodrer danske mænd til ikke at udelukke nydanske kvinder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Højt trusselsniveau i Frankrig:...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx