Af - 14/06-15 15:21

Bullshit-barometer: Løkke kan 'sagtens' forestille sig en større offentlig sektorBullshit-barometer: Løkke kan 'sagtens' forestille sig en større offentlig sektor

Venstre har de seneste to år tordnet mod at 'gøre verdens største offentlige sektor større'. Nu åbner partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) for at lade den offentlige sektor vokse efter 2020.

storybild

Den offentlige sektor kan 'sagtens' vokse efter 2020, siger partiformand Lars Løkke Rasmussen (V). (Billede: polfoto/arkiv)

Venstre går til valg på, at der skal være nulvækst – eller udgiftsstop, som Venstre har omdøbt det til – i den offentlige sektor frem til 2020. Men i kølvandet på, at Socialdemokraterne har fremlagt deres velfærdsplan frem til 2025 og heri lover danskere en årlig vækst i det offentlige sektor på 0,6 procent, åbner Lars Løkke Rasmussen (V) nu op for, at Venstre også vil lade det offentlige sektor vokse, dog først efter 2020.

- I takt med at den plan (planen on et udgiftsstop frem til 2020, red.) foldes ud, får vi større vækst i det danske samfund, og derfor både håber og tror jeg på, at når vi kommer ind i den næstfølgende valgperiode, så bliver der plads til, at vi også kan udbygge den offentlige sektor igen, siger Lars Løkke Rasmussen til Dr.dk og tilføjer, at han efter 2020 'sagtens' kan se en årlig vækst i den offentlige sektor på samme niveau som Socialdemokraterne.

BULLSHIT-barometer: Er flygtninge job-parate, selvom de ikke kan dansk?
BULLSHIT-barometer: Er flygtninge job-parate, selvom de ikke kan dansk?

Er Løkkes melding om, at den offentlige sektor godt må vokse efter 2020 udtryk for gedigen Venstre-politik, eller er det rent bullshit, der skal få Venstres nuværende nulvækst-politik til at glide lettere ned hos velfærdsglade danske vælgere?

- Jeg ved ikke, om det er bullshit, for vi må jo tro på, hvad han siger. Men man kan i hvert fald konstatere, at både Venstre og Socialdemokraterne her i valgkampens afsluttende fase har travlt med flanke-aflukningen, siger Politisk kommentator Henrik Qvortrup og tilføjer:

Bullshit-barometeret: Er Løkke løfte-ekspert? Og er Thorning bedst for beskæftigelsen?
Bullshit-barometeret: Er Løkke løfte-ekspert? Og er Thorning bedst for beskæftigelsen?

- Forleden var det jo Socialdemokraterne, der meldte ud, at de vil skære i ulandsbistanden for at finansiere de stigende udgifter til flygtninge. Det skete i kølvandet på, at Venstre meldte ud, at de vil skære i ulandsbistanden. På den front har denne ene ikke noget at lade den anden høre

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mand på vej på operationsbordet...
bt.dk
Håndværkere skal i retten: Anklages...
bt.dk
Kvalt af høj husleje: Efter 40 år i...
bt.dk
Jes Dorph springer ud: Vi talte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx