Af - 13/10-16 17:52; Opdateret: 13/10-16 23:00

TV: Studerende går på barrikaderne til 'funky' musikTV: Studerende går på barrikaderne til 'funky' musik

Der er lutter god stemning i København, hvor 12.000 unge studerende torsdag demonstrerer og protesterer mod regeringens plan om at skære ned på uddannelserne over de næste fire år.

Der var god stemning, da optoget med tusinder af utilfredse studerende gik gennem hovedstadens gader, inden de endte foran Christiansborg. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Der var god stemning, da optoget med tusindvis af unge studerende torsdag eftermiddag bevægede sig gennem københavns gader for at udtrykke deres utilfredshed med regerings plan om at skære ned uddannelserne over de næste fire år.

Det rapporterer metroxpress' udsendte fra Slotspladsen ved Christiansborg.

- Der er rigtig mange mennesker, og indtil nu har et bigband spillet, og folk har danset, snakket og drukket øl. Det er pissekoldt, men folk er i godt humør, lyder det fra Tine Torp Thorlin.

Fra scenen på Slotspladsen blev det meddelt, hvor mange unge, der landet over gik på barrikaderne for at sende et klart signal til Lars Løkke og co.

Udover i hovedstaden demonstrerede utilfredse studerende i Aalborg, Odense og Aarhus, og det samlede Antal demonstranter så således ud:

Aalborg: 1.500
Odense: 3.500
Aarhus: 8.000
København: 30.000

Demonstrationerne er planlagt at vare til klokken 18.00, og den sidste tid går ifølge metroxpress' udsendte med taler.

- Herefter skal folk nok ud på en varm bar og drikke flere øl. Folk er stadig i godt humør, men skutter sig også i kulden, imens der bliver hujet og snakket.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx