13/09-13 09:32

11 sygehuse får sur smiley: Alt for meget stress11 sygehuse får sur smiley: Alt for meget stress

Arbejdstilsynet har i flere end 200 tilfælde kritiseret arbejdsmiljøet på en række danske hospitaler.

storybild

11 danske sygehuse har indkasseret en rød smiley. Det gælder blandt andet Hillerød. (Billede: Polfoto)

Det kniber med sikkerheden på flere danske sygehuse, hvor de ansatte arbejder med risiko for at komme til skade. Og andre steder er tids- og arbejdspresset så stort, at læger og sygeplejersker risikerer at udvikle stress.

Sådan lyder Arbejdstilsynets kritik af 44 danske sygehuse, privathospitaler og psykiatriske behandlingssteder, der har haft besøg i løbet af det seneste år, skriver Dagens Medicin.

I alt har tilsynet fundet flere end 200 eksempler på kritisabelt arbejdsmiljø under besøgene, viser et udtræk fra Arbejdstilsynets database.

LÆS OGSÅ: Ups, lægen skar i den forkerte testikel

På 11 sygehuse har Arbejdstilsynets besøg udløst en rød smiley.

Det dækker over mindst fem afgørelser om kritisable arbejdsforhold, et alvorligt eller komplekst arbejdsmiljøproblem, manglende eller væsentlige mangler ved plan for sikkerhed og sundhed eller et decideret forbud mod at fortsætte arbejdet.

Det er tilfældet for sygehusene i Glostrup, Frederikssund, Hillerød, Odense, Silkeborg, Viborg, Randers, Aarhus og Skejby, Privathospitalet Hamlet i Søborg og Rigshospitalet.

Her har Arbejdstilsynet har fundet så mange eksempler på kritisabelt eller farligt arbejdsmiljø, at sygehusene er blevet pålagt at søge professionel hjælp fra en arbejdsmiljøkonsulent til at løse problemerne.

Flere steder skyldes problemerne det psykiske arbejdsmiljø, hvor personalet lever med blandt andet vold og trusler på arbejdspladsen, høje følelsesmæssige krav eller decideret mobning.

Det er blandt andet tilfældet på Rigshospitalet, hvor sygeplejersker på Hovedortocentret er blevet chikaneret af de ansatte kirurger, skriver Dagens Medicin.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Menneskejagt i gang - flere kvæstede...
bt.dk
Tragedie i nat: 53-årig mand dræbt...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Sigtet for at overfalde Papes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx