02/12-15 13:28

Slagteri lukker efter mistanke om svinepestSlagteri lukker efter mistanke om svinepest

Danish Crowns slagteri i Herning er lukket på grund af mistanke om svinepest, oplyser selskabet til DR.

storybild

(Billede: Polfoto)

En død gris i en lastbil har onsdag ført til, at Danish Crowns slagteri i Herning er lukket, og de ansatte har fået forbud mod at forlade virksomhedens område.

Den døde gris var på vej til slagteriet, og Fødevarestyrelsens dyrlæge har vurderet, at der kan være tale om svinepest.

- Det betyder, at slagteriet bliver lukket. Det vil sige, at der er ingen biler eller personer, der har lov til at forlade slagteriets område, fortæller pressechef i Danish Crown Jens Hansen til DR Midt- og Vestjylland.

Fødevarestyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at grisene i lastbilen stammede fra to besætninger i henholdsvis Vejen og Vojens. De er nu begge sat under mistanke, oplyser styrelsen.

- Fødevarestyrelsen besøger besætningerne og tager stilling til, om mistanken kan afblæses, og slagteriet dermed kan genåbnes, skriver myndigheden.

Styrelsen understreger, at procedurerne på slagteriet er normale ved mistanke om svinepest, og at sygdommen, som ikke er farlig for mennesker, ikke har været i udbrud i Danmark siden 1933, selv om der jævnligt opstår mistanke.

På slagteriet er de cirka 500 ansatte ifølge DR samlet i kantinen, hvor de afventer tilladelse til at genoptage arbejdet.

Såfremt lukningen af slagteriet forlænges til torsdag, vil de ansatte få lov til at tage hjem og sove, hvis de lader sig desinficere inden hjemturen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx