Af Berit Hartung - 12/03-18 20:35; Opdateret: 13/03-18 09:27

Er din skole på listen? På disse 19 gymnasier skal eleverne overvåges til eksamenEr din skole på listen? På disse 19 gymnasier skal eleverne overvåges til eksamen

På gymnasier landet over gør eleverne sig i denne tid klar til at gå til terminsprøver.

storybild

Et nyt computerprogram kan vorevåge eleverne under eksamen og afsløre, om de forsøger at snyde. Her er det 2 g'ere på Borupgaard Gymnasium, der er til terminsprøve. (Billede: Søren Bidstrup)

Denne gang tester flere skoler et nyt overvågningssystem, som kan afsløre, hvis eleverne forsøger at snyde.

Nu er det ikke bare lærerne, der fra tid til anden kigger svedende gymnasieelever over skuldrene, når de sidder bænket i gymnastiksale til den skriftlige eksamen. På 19 gymnasier landet over vil et nyt computersystem afslører, om eleverne forsøger at snyde til de kommende terminsprøver.

Berlingske skriver mandag, at 19 gymnasier i disse uger tester et nyt monitoreringsværktøj, der kan overvåge elevernes aktiviteter på computeren under prøverne.

Til de skriftlige prøver i maj ventes antallet af skoler, der overvåger elevernes skærme, at stige til cirka 80.

Det nye program overvåger kun eleverne under eksamen og kan ret præcis afsløre, hvad de foretager sig på deres pc under eksamen. Programmet sørger for at tage billeder af elevernes aktiviteter og ændringer på skærmen. Det kontrollerer også, om eleverne deler dokumenter med hinanden.

»Hidtil har eksamensvagter kunnet se, at elever har været inde på en hjemmeside, men de har ikke kunnet se, hvad eleverne præcis har foretaget sig. Det kan de med vores program. Vi skaffer bevismateriale,« siger medstifter og direktør Morten Jakobsen fra firmaet ExamCookie, Morten Jakobsen, til avisen.

Professor ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet, Steen Schaumburg-Müller, mener, løsningen er god og ser ikke de store problemer rent juridisk i forhold til at værne om elevernes privatliv.

Formand for IT-politisk Forening, Jesper Lund, ser dog anderledes på det og frygter, at overvågningen risikerer at registrere langt mere, end hvad formålet er.

De seneste år har der været flere eksempler på, at elever har misbrugt de digitale hjælpemidler til eksamen, for eksempel ved at søge hjælp hos andre over Facebook, eller købe opgavebesvarelser på nettet.

ER DIT GYMNASIUM PÅ LISTEN ? DISSE SKOLER TESTER OVERVÅGNING:

Nørresundby Gymnasium

Nærum Gymnasium

Fredericia Gymnasium

Høje-Taastrup Gymnasium

Gribskov Gymnasium

Ørestad Gymnasium

Frederiksberg Gymnasium

Roskilde Katedralskole

Horsens Statsskole

Himmelev Gymnasium

Tornbjerg Gymnasium

Odense Katedralskole

Solrød Gymnasium

Tårnby Gymnasium

Kolding Gymnasium

Borupgaard Gymnasium

Middelfart Gymnasium

Niels Brock (Copenhagen Business College)

Horsens Gymnasium

Kilde: Berlingske

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Eksperter: Valget i Rusland er et...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx