Af Simon Boas - 11/02-18 22:25

Dronning Margrethe rydder kalenderenDronning Margrethe rydder kalenderen

Det sker midt i prins Henriks sygdomsforløb.

storybild

På billedet ses Dronning Margrethe forlade Rigshospitalet efter kongefamiliens besøg hos prins Henrik, lørdag den 10. februar 2018. (Billede: Martin Sylvest)

Tidligere søndag fremgik det af Kongehusets kalender, at Dronning Margrethe skulle besøge Sankt Lukas Hospice i Hellerup i anledning af stedets 25-års jubilæum, men den aftale er nu fjernet fra kalenderen.

Og dermed er den kongelige kalender altså ryddet frem til fredag 16. februar, hvor kronprinsesse Mary deltager ved et arrangement i Litauen, mens dronning Margrethe vil være til stede ved Skuespilhusets 10-års jubilæum.

Siden fredag, hvor Kongehuset meddelte, at prins Henriks tilstand er 'alvorlig forværret', har store dele af kongefamilien været på Rigshospitalet for at besøge ham.

'Hans Kongelige Højhed Prins Henriks tilstand er desværre alvorligt forværret. Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har på denne baggrund afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege. Kronprinsen er nu på vej til Danmark,' lød det i den forbindelse.

Prins Henrik har desuden haft besøg af sin søster, Catherine de Monpezat, mens broderen  Étienne de Monpezat tidligere søndag kunne oplyse til BT, at han inden længe er på vej mod Danmark.

»Vi er i sorg, og min bror er i fare. Så jeg er på vej til Danmark nu,« sagde han kortfattet.

  • Februar 2018: Prins Henriks tilstand forværres alvorligt, oplyser kongehuset. Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er i Danmark. Her er hele kongefamilien samlet om prins Henrik.

  • Januar 2018: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.

  • September 2017: Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket. En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.

  • August 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen. Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb. Han er indlagt i lidt mere end en uge.

  • Juli 2017: Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en uge i forbindelse med indgrebet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet død i vandet ved slotspark
bt.dk
Lastbil brager direkte ind i 10-årig...
bt.dk
Stjernens skibrille-forklaring vakte...
bt.dk
Sofie Linde har født: Se det søde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx