Af - 26/01-15 08:07

Danmark slås med rekordmange rotterDanmark slås med rekordmange rotter

Antallet af rotteanmeldelser fra tre af landets fire største byer har aldrig været højere. I København erkender man, at projektet 'rotte-problemfri by 2015', er mislykket.

storybild

(Billede: Polfoto)

Dugfriske tal over borgernes rotteanmeldelser fra 2014 viser, at rotter stortrives i Danmark. I København og Aarhus er der sket en 25 procents stigning i forhold til antallet af anmeldelser fra 2013. I Aalborg er stigningen på 21 procent. I alle tre byer har tallene aldrig været højere.

Hos Teknik og Miljø, som varetager skadedyrbekæmpelsen i Aarhus Kommune, mener man, at stigningen til dels kan tilskrives den milde vinter i 2014.

- Vejrforholdene var milde sidste år, og det har helt klart betydet noget. Samtidig har vi fået et nyt edb-system, som gør det lettere for folk at lave direkte anmeldelser, siger Tonny Thomsen, assistent ved rottebekæmpelsen.

I hovedstaden peger man ligeledes på vejrforhold og edb, men mener ikke, at stigningen kan forklares her alene. Ifølge Kim Maimann, miljøinspektør og del af rottebekæmpelsen i Københavns Kommune, skyldes de 1.395 flere anmeldelser sidste år snarere et nedslidt kloaknet. Ikke det offentlige net - hvor 95 procent er blevet renoveret - nej, problemet ligger i det private, hvor kommunen ikke har ansvaret:

- Ude hos parcelhusejerne og i private boligforeninger ser det slemt ud. Hér venter man typisk på, at kloakken falder sammen, før man foretager sig noget. Og så er det jo for sent, siger han.

Selvom en del af problemet ligger gemt uden for kommunens område, vedkender man på rådhuset, at projekt 'rotte-problemfri by 2015' er fejlet.

- Vi må erkende, at strategien er mislykket. Men allerede sidste år blev det i Borgerrepræsentationen besluttet at bevillige flere penge til at bekæmpelse af rotter i 2015, siger enhedschef for skadedyrsbekæmpelse hos Københavns Kommune, Kjeld Christensen.

Stor stigning i rotte-sager presser København
Stor stigning i rotte-sager presser København

København oplever kæmpe rotte-boom
København oplever kæmpe rotte-boom

Caroline har levet i rotte-helvede i 6 måneder
Caroline har levet i rotte-helvede i 6 måneder

Kommunen forsvarer sig i rotte-sagen fra helvede
Kommunen forsvarer sig i rotte-sagen fra helvede

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Øverste 17 meter i stort højhus kan...
bt.dk
Australsk bonde straffet med...
bt.dk
Store forsinkelser for togpassagerer:...
bt.dk
Dansk rejseselskab bløder: Taber...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx