Af Ritzau - 24/12-16 11:16

Politiet advarer mod ulovligt fyrværkeriPolitiet advarer mod ulovligt fyrværkeri

Ulovligt fyrværkeri sælges i stigende omfang via hjemmesider og sociale medier. Sidste år kom 22 til skade.

storybild

Fyrværkeri er flot, men især den ulovlige af slagsen er også farlig. Sidste år kom 22 personer til skade med ulovligt fyrværkeri. Arkivfoto. (Billede: Free/Rasmus B. S. Hansen)

Mens de fleste stadig ser frem til årets julemiddag, retter politiet en del af opmærksomheden en uges tid frem og advarer på Facebook mod ulovligt fyrværkeri.

I sidste uge ransagede politiet en bopæl ved Vejen i Sønderjylland. Her fandt man 69 krysantemumbomber, 10 romerlys, fire bomberaketter og tre 30-skudsbatterier.

Man skal altid være forsigtig, når man har med fyrværkeri at gøre. Men det bliver ekstra farligt, når fyrværkeriet ikke er fremstillet og godkendt til privat brug.

Sidste år kom 22 til skade med ulovligt fyrværkeri. Fem af skaderne var så alvorlige, at de krævede behandling på en specialiseret sygehusafdeling.

Og for to år siden gik det helt galt, da tre personer blev dræbt og to hårdt kvæstet, da de ved to forskellige fester ville fejre nytåret ved at affyre krysantemumbomber.

Ifølge politiet handles der ikke længere kun ulovligt fyrværkeri i baggårde eller fra containere og kælderlokaler. Handlen er i høj grad flyttet ud på hjemmesider og i Facebook-grupper.

- Derfor har vi intensiveret overvågningen af sociale medier, men opfordrer også forældre til at holde øje med, hvad deres børn køber af nytårskrudt, skriver politiet på Facebook.

Man kan kende lovligt fyrværkeri ved at se efter dets CE-mærke eller SIK-nummer. Der skal også være en brugsanvisning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx