Af - 18/12-16 13:20; Opdateret: 18/12-16 13:39

Lasse Rimmer svarer igen efter shitstorm: Jeg var oprørt og vredLasse Rimmer svarer igen efter shitstorm: Jeg var oprørt og vred

Komikeren Lasse Rimmer er kommet i strid modvind, efter han på Twitter skrev, at depressive, der hopper ud foran et tog, er lavet af lort. Dagen derpå ærgrer han sig over, hvor hårdt han fik det sagt.

storybild

Lasse Rimmers kommentar om selvmord har skabt stor debat på Twitter. (Billede: Esben Salling)

Klokken 03.13 natten til lørdag satte komikeren Lasse Rimmer sig til tasterne og skrev følgende på Twitter:


Kommentaren udløste hurtigt en lavine af reaktioner, og tidligt stod det klart, at flere af komikerens 192.000 følgere ikke delte hans opfattelse.

Lykkepiller fordobler bivirkninger, der kan føre til vold og selvmord
Lykkepiller fordobler bivirkninger, der kan føre til vold og selvmord

Journalist og politisk analytiker hos DR, Jens Ringberg, var den første til at kommentere Lasse Rimmers tweet:


Hertil svarede Rimmer:

- Man vælger ikke at være syg, nej. Men sygdom betyder ikke uden videre, at man ikke har moralsk ansvar for hvad man gør. Vel?

Det katalyserede en længere debat, hvor flere kom til og udfordrede komikerens synspunkter, som blandt andet blev kaldt for 'uvidende', 'primitive' og 'stigmatiserende'.

Lasse Rimmer svarede selv på kritikken et godt stykke hen ad vejen, men stemplede senere ud og undlod helt at kommentere og svare på folks henvendelser.

Mere terapi og mindre medicin til angste børn
Mere terapi og mindre medicin til angste børn

Metroxpress har søndag spurgt Lasse Rimmer om et interview, men det ønsker han ikke at medvirke i. Dog uddyber han i en besked på Facebook Messenger:

- Jeg var oprørt og vred, da jeg skrev det indledende tweet. Hvad jeg mener er, at ingen har lov til bevidst at vælge at gøre sagesløse til drabsmænd imod deres vilje, skriver han og fortsætter:

- Det er ondskabsfuldt at gøre det, og depression betyder ikke nødvendigvis, at man mister evnen eller pligten til at tage ansvaret for, om man skader andre med sine handlinger.

Professor på Institut for Klinisk Medicin i Region Hovedstadens Psykiatri, Merete Nordentoft, er uenig. Det er lige netop evnen til at tænke på andre, som folk mister, når de er så syge:

- Folk, der vælger dette som den sidste udvej, gør det, fordi de ikke magter at tage hensyn til andre. De ønsker ikke at skade andre, men deres tilstand er så elendig, at de har givet op på hele verden.

Lasse Rimmer udsendte billede af ung mand der truede hans datter
Lasse Rimmer udsendte billede af ung mand der truede hans datter

Merete Nordentoft fortæller, at hun flere gange har oplevet, at selvmordsofre, som har taget deres eget liv ved at hoppe ud foran et tog, i deres afskedsbreve til familien også har sagt undskyld til logoføren.

- Det vidner jo om, at selv når de her personer er så langt ude, så tænker de fleste også på, hvordan det vil være for andre mennesker, siger hun og undrer sig over Lasse Rimmers ordvalg, når han synes, det er "onsdkabsfuldt".

Rimmer undskylder for hævnaktion
Rimmer undskylder for hævnaktion

- Der er ingen, der gør det her for at være onde eller tænker, at det skal gå ud over logoføreren. De er her, fordi de ikke magter det længere, understreger professoren, som ikke mener, at det fra Lasse Rimmers side er passende at forholde sig moralsk til så syge mennesker og samtidig mene, at de er 'lavet af lort'.

- Jeg synes ikke, hans udsagn lægger op til en forståelse af, hvad det vil sige at være alvorligt syg, siger Merete Nordentoft.

Det mener Lasse Rimmer dog selv.

- Jeg ved godt, at depression gør, at alt virker værdiløst og uden betydning. Der er alt for meget depression i min familie til, at jeg er blind for det. Men jeg tror på, at de fleste depressionsramte, selv når de er allerlængst nede, stadig kan se, at andre godt kan se en mening. Man mister ikke automatisk evnen til empati, fordi man bliver deprimeret, siger han og fortæller samtidig, at han her - dagen derpå - ærgrer sig over, hvor hårdt han fik sparket selvmordsdebatten på Twitter i gang:

- Jeg ærgrer mig over, at jeg skrev så hårdt i affekt, siger Lasse Rimmer.

Ekspert: Lasse Rimmer risikerer fængsel for Facebook-brøler
Ekspert: Lasse Rimmer risikerer fængsel for Facebook-brøler

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Efter fængselsdommen: Nu bryder Nadia...
bt.dk
Forsker: Disse jobs forsvinder i...
bt.dk
Sådan slipper du af med hudorme og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx