Af - 21/09-16 22:17

Flertal: Alle skuespillere skal vise børneattestFlertal: Alle skuespillere skal vise børneattest

En sag hvor et musical-par står tiltalt for overgreb på otte børn får flertal til at kræve børneattest af samtlige skuespillere og idrætsfolk, der arbejder med børn

storybild

RB PLUS Seksuelt misbrugte slipper for retssalen- - MODELFOTO af BARN- - Se RB 29/4 2016 12.15. Ny lov skåner børn, der har været udsat for et seksuelt overgreb, for at møde i retten. En stor sejr, siger Børnerådet. Forsvarsadvokat er betænkelig. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2016) (Billede: Niels Ahlmann Olesen)

Et grov sag, hvor et par fra Nyborgs teatermiljø, er anklaget for overgreb på otte børn, får et flertal uden om regeringen til at kræve opstramning af reglerne for børneattester.

Hidtil har man ifølge rigspolitiet og Kulturministeriets vejledning kun skullet undersøge om instruktører tidligere er dømt for overgreb på børn. Men skuespillere skulle intet vise. Sådan har tre fynske foreninger tolket reglerne, Teaterforeningen Fidus, Nyborg Voldspil og Fjordager Idrætsforening i Odense, hvor den ene tiltalte på 31 år har medvirket i forestillinger, selv om han har en anmærkning i sin børneattest fra en tidligere sag.

“Vi indhenter børneattester på instruktører og ledere i hele vores flerstrengede forening. Der skal ikke indhentes børneattester for medlemmer, der kommer i en forening, for at dyrke deres aktivitet,” siger Louise Elkrog, der hovedformand i foreningen med knap 3.000 medlemmer.

Nyborg Voldspil vil nu undersøge om de juridisk med tjekke alle i deres forestillinger. Her har parret, der i dag skal for retten for overgreb på ni børn mellem otte og 14 år, optrådt en lang række gange.

Et flertal uden om regeringen er nu klar til at stramme reglerne for børneattester i teatre og idrætsklubber:

“Jeg vil øjeblikkeligt spørge ministeren om han vil stramme reglerne,” siger børneordfører, Pernille Bendixen.

Mens kulturordfører hos S, Mogens Jensen, siger:

“Det lyder som en forfærdelig sag. VI må se på om regelsættet skal strammes - og om der skal tjekkes flere,” siger han.

Også Enhedslistens Peter Hvelplund melder sig klar til at stramme reglerne. Kulturministeriet vendte ikke i går tilbage med en kommentar.

Et af de teatre, der kræver børneattest af alle er Skovlunde Byteater. Det er faktisk et krav fra kommunen.

“Vi checker alle vore medlemmer af hensyn til at forældrene kan føle sig trygge når om deres børn. Det har gjort, at vi har haft tilfælde, hvor folk trækker sig, fordi vi kræver en attest. Og så kan man jo tænke sit,” siger ungdomskoordinator Martin Alhbom.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx