Af - 12/08-16 13:49

Q: Uffe Elbæks vælgere vil fortsat være tiltrukket af drømmerietQ: Uffe Elbæks vælgere vil fortsat være tiltrukket af drømmeriet

Alternativets mærkesag vil koste statskassen gigantisk millardbeløb. - De opererer på en helt anden frekvens, mener metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

storybild

- Folk har aldrig været mere trætte af det etablerede politiske system, og der er det altså, at Elbæk sælger denne her drøm om, at man kan ryste posen og gribe tingene an på en anden måde, siger metroxpress' politiske kommentator Henrik Qvortrup. (Billede: Foto: Metroxpress)

- 130 milliarder! Forestil dig, at det havde været Socialdemokraterne eller Venstre. De ville blive straffet benhårdt af vælgerne.

Sådan lyder vurderingen fra metroxpress’ politiske kommentator Henrik Qvortrup, efter at Finansministeriets talknusende topembedsfolk har regnet sig frem til, at statskassen vil komme til at mangle 130 milliarder årligt over de næste ti år, hvis Alternativets får indført deres politiske mærkesag med en 30 timers arbejdsuge for danskerne.

Alternativets forslag giver milliardhul i statskassen
Alternativets forslag giver milliardhul i statskassen

Partiets formand Uffe Elbæk har efterfølgende sagt, at han tager det økonomiske regnestykke med ‘et gran salt’.

Alternativet vil ikke regne på tal for 30-timers arbejdsuge
Alternativet vil ikke regne på tal for 30-timers arbejdsuge

At Elbæk og Co. ikke lader sig afskrække af det eksorbitante milliardbeløb, hænger sammen med, at partiet og deres vælgere opererer på en helt anden frekvens, mener Henrik Qvortrup.

- Uden at ville lyde arrogant, så bliver deres vælgere tiltalt af sværmeriet og drømmeriet i partiets visioner. De ser det nærmest som en selvstændig pointe, at Alternativet ikke befinder sig på samme frekvens som de andre etablerede partier. Så jeg tror egentlig ikke, det er noget, der kommer til at straffe dem. For Elbæk sælger varen. Han sælger en drøm. Han sælger politisk romantik og ikke facitlister på den sædvanlige politiske facon, siger Henrik Qvortrup til metroxpress.

Q: 'Hvis man troede, at Venstre vil det bedste for miljøet, er man nu blevet klogere'
Q: 'Hvis man troede, at Venstre vil det bedste for miljøet, er man nu blevet klogere'

Han hæfter sig samtidig ved, at Alternativet siden det seneste Folketingsvalg har vundet endnu større tilslutning i meningsmålingerne, og lige nu har 11.000 partimedlemmer, hvilket gør dem til det fjerdestørste parti målt på medlemmer.

- Folk har aldrig været mere trætte af det etablerede politiske system. Og der er det altså, at Elbæk sælger denne her drøm om, at man kan ryste posen og gribe tingene an på en anden måde. Det er det, han sælger mere end eksakt politisk substans. Det er det, som gør partiet anderledes og alternativt, siger Henrik Qvortrup.

LÆS OGSÅ: Q efter samråd: Tyndeste indrømmelse i nyere dansk politik

LÆS OGSÅ: Uffe Elbæk indleder venlig revolution ud af empatikrisen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx