Af - 18/08-16 10:10

Partifælle anklager Messerschmidt for EU-fuskPartifælle anklager Messerschmidt for EU-fusk

En nuværende og en tidligere partifælle anklager DF-profilen for fusk.

storybild

(Billede: Jens Nørgaard Larsen)

De to medlemmer af Europa-Parlamentet Jørn Dorhmann (DF) og Rikke Karlsson (tidligere DF) har siddet i bestyrelsen for Morten Messerschmidts omstridte EU-støttede 'fond' Meld uden at vide det.

Det fastslår de begge overfor Ekstra Bladet.

Messerschmidt vil lade borgerne vælge politidirektøren
Messerschmidt vil lade borgerne vælge politidirektøren

Avisen har forelagt de to EU-politikere en række dokumenter fra det franske indenrigsministerium, der viser, at de to EU-politikere tilsyneladende blev valgt til Melds øverste ledelse i november 2014 på en generalforsamling, hvor ingen af dem var til stede.

Det er Dansk Folkepartis europæiske frontfigur, Morten Messerschmidt, som har underskrevet og indsendt dokumenterne til de franske myndigheder, hvor Meld er registreret og officielt hjemmehørende.
- Men jeg ved med 100 procents sikkerhed, at jeg ikke har sagt ja til at sidde i Melds bestyrelse. Jeg er helt uforstående og har aldrig været til et møde i Meld. Jeg tror ikke på, at det er juridisk lovligt, at man bare kan indsætte folk i en bestyrelse, uden at de ved det, siger Jørn Dorhmann til Ekstra Bladet.

DF vil betale halvdelen af EU's regning for Messerschmidt
DF vil betale halvdelen af EU's regning for Messerschmidt

Heller ikke Rikke Karlsson kan genkende, at hun har sagt ja til at sidde i bestyrelsen for Meld, der blev tvangslukket med en milliongæld ved årsskiftet.
- Jeg er dybt rystet og fuldstændig måbende over, at jeg er blevet valgt til bestyrelsen uden at vide det. Det er da klart, at det er svindel og bedrageri – og muligvis dokumentfalsk – hvis det er sådan, at jeg optræder som hovedbestyrelsesmedlem i Meld – og indsat på et møde, hvor jeg ikke deltog – uden at have noget som helst kendskab til det, siger Rikke Karlsson.

Morten Messerschmidt siger dog til Ekstra Bladet, at begge to må lide af ”et gedigent hukommelsessvigt”.

Messerschmidt beskylder EU for forskelsbehandling
Messerschmidt beskylder EU for forskelsbehandling

Han fastholder, at de to EU-politikere blev valgt til Meld-bestyrelsen ifølge en aftale i DF-gruppen i Bruxelles.
- Det forstår jeg ikke noget af. Det har vi drøftet i løbet af 2014, og de blev indkaldt til generalforsamlingen, siger Messerschmidt, der dog ikke kan huske, om Karlsson og Dorhmann var til stede på den generalforsamling, hvor de blev valgt.
- Jeg sidder i Danmark og har ikke papirer på mig. Alle dokumenterne ligger i Bruxelles. Der ligger selvfølgelig et referat fra generalforsamlingen i november 2014. Men når jeg ikke kan huske, om de var der – så kan jeg heller ikke huske, om de har skrevet under på det. Eller om der ligger en fuldmagt, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx