Af Ritzau - 24/04-16 21:57

Engell om S-udmeldelse: Et tab - men et ubetydeligt tabEngell om S-udmeldelse: Et tab - men et ubetydeligt tab

Pernille Schnoor skifter fra S. - Det er ikke noget, der får S-ledelsen til at ryste i bukserne, mener Engell.

storybild

Pernille Schnoor skifter fra S. - Det er ikke noget, der får S-ledelsen til at ryste i bukserne, mener Engell. (Billede: Polfoto/Unger Anthon)

Det er et tab for Socialdemokraterne, men værre er det heller ikke.

Sådan lyder analysen fra Hans Engell, politisk kommentator, efter at folketingsmedlem Pernille Schnoor har meldt sig ud af Socialdemokraterne til fordel for Alternativet.

- Det er et tab, men partiet kan godt leve med det. Hun er jo ikke en af dem, der har markeret sig mest. Hun er jo en relativ ukendt profil, og det gør ikke noget ved det parlamentariske grundlag, siger han.

Pernille Schnoor fortæller, at hun ikke er enig i den politiske linje hos Socialdemokraterne, som hun mener ikke længere er "humanistisk".

Men hos Socialdemokraternes top tager man udmeldelsen med ophøjet ro, vurderer Hans Engell.

- Det tænker de ikke så meget over. Men alt i alt er det jo ganske interessant, at en socialdemokrat vælger at skifte til Alternativet, der i øjeblikket er den store magnet blandt både vælgere og politikere. Der er gang i butikken hos Alternativet, siger han.

Pernille Schnoor blev valgt til Folketinget for første gang ved valget i juni 2015.

Hans Engell frygter, at udmeldelsen er med til at øge vælgernes mistillid til politikerne.

- Det giver politikerlede. De, der stemte på hende til sidste valg som socialdemokrat, ser hende nu pludselig i et andet parti, og det tror jeg, der er mange, der kan blive lidt irriteret over, siger han.

Alternativet har siden folketingsvalget haft solid medlemsfremgang og havde i marts 8848 medlemmer. Til sammenligning havde SF på samme tidspunkt 8131 medlemmer.

Blandt de mere prominente nytilkomne er det tidligere folketingsmedlem for De Radikale Manu Sareen, der i marts meddelte, at han også er skiftet til Alternativet.

Pernille Schnoor skifte får umiddelbart ikke den store betydning for Socialdemokraternes folketingsgruppe, da hun ikke besidder ordførerposter for partiet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Connie Hedegaard i spidsen for...
bt.dk
Tv-vært får sagt det helt forkerte på...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx