Af - 27/04-15 17:05

Gave-giver fik koncert-tilladelser af Østjyllands PolitiGave-giver fik koncert-tilladelser af Østjyllands Politi

Den Gamle By gav politidirektør VIP-billetter. Nu viser det sig af Den Gamle By tre gange samme år som noget nyt fik tilladelser af politiet til afholdelse af koncerter. Begge parter afviser, at der skulle være en sammenhæng.

storybild

Ifølge Den Gamle By gav politiet fx tilladelse til koncert med Michael Learns To Rock i forbindelse med udstillingen 'Aarhus Rocks'. Her er et arkivfoto fra en tidligere MLTR-koncert på Skanderborg Festival. Foto: Johnny Frederiksen (Billede: Frederiksen Johnny)

I går kom det frem, at Rigspolitiet har iværksat en undersøgelse af politidirektøren ved Østjyllands Politi, Jørgen Ilum, idet han har taget imod gaver i form af gratis premierebilletter til ham og konen, samt VIP-kort, til Den Gamle By gældende for årene 2014 og 2015. Med et VIP-kort kan han tage yderligere fire personer med sig gratis ind.

Politidirektør: Derfor tog jeg imod billetterne
Politidirektør: Derfor tog jeg imod billetterne

Sagen tager nu en ny drejning. Ifølge en aktindsigt til metroxpress har politidirektørens politikreds nemlig tre gange i 2014 givet tilladelser til at Den Gamle By kunne afholde udendørs koncerter. Tilladelserne er givet henholdsvis 1. maj, 1. september og 10. oktober.

Jørgen Ilum ønsker ikke at lade sig interviewe men kalder gaverne 'repræsentative forpligtelser' og afviser i et skriftligt svar, at der skulle være en sammenhæng.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Jeg har intet kendskab til eventuelle ansøgninger fra Den Gamle By og til hvilke tilladelser, Østjyllands Politi i de senere år måtte have meddelt Den Gamle By, og der er naturligvis ingen sammenhæng overhovedet, siger han.

Den Gamle By oplyser, at det er noget nyt at man afholder koncerterter som kræver politi-tilladelse. Man afviser dog, at man med VIP-kortet har forsøgt at opnå nogle fordele.

- Det har intet med hinanden at gøre. Vi forventer ikke at få noget til gengæld, siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

Politidirektør og konen fik gratis teater-billetter
Politidirektør og konen fik gratis teater-billetter

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx