Af - 19/08-16 07:40; Opdateret: 19/08-16 07:57

Det er næsten ikke til at tro: Nu kommer sommeren igenDet er næsten ikke til at tro: Nu kommer sommeren igen

Den skulle være god nok – i næste uge kan du finde badetøjet frem igen.

storybild

Sker der virkelig nu? Ikke helt - men i næste uge ser strandene sådan ud igen ... (Billede: Scanpix/Bax Lindhardt)

Husker du solen? Den der gule ting, der plejer at sørge for, at du kan gå på stranden og generelt har det lækkert om sommeren.

Efter at have gemt sig godt og grundigt det meste af juli og august, viser den nu endelig sit smukke ansigt over det danske land.

I hvert fald lover DMI – opbakket af altid optimistiske TV 2 Vejret – at det meste af næste uge byder på regulært sommervejr, der indbyder til badning, drinks i solen og grill i brint-bassens aftenskær.

Sommer i Danmark: Derfor skal du dyrke sex i det fri
Sommer i Danmark: Derfor skal du dyrke sex i det fri

- Midt i næste uge kommer der varm luft op fra syd, og der vil ikke være særlig meget vind. Temperaturen får lov at stige, og vi kan forvente op imod 25 grader lokalt onsdag. Torsdag bliver det en tak varmere, lyder det fra Jesper Eriksen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Det er sydens varme sommerluft, som lægger sig som en varmepude hen over Danmark. Men ikke hele kongeriget får glæde af vejrskiftet.

- Luften kommer fra Spanien og op til os. Det betyder, at den kulde, vi har haft, kommer til at ligge oppe ved Grønland, så vi er ret heldige i Danmark, fortsætter meteorologen.

Tålmodighed er en dyd for solelskere med sommerferie
Tålmodighed er en dyd for solelskere med sommerferie

Den tilbagevendte sommers længde er endnu ret usikker, men ifølge DMI kan varmebølgen vare helt frem til slutningen af august.

- Den kølige luft ligger ikke så langt nordvest for Danmark, så tingene skal ikke rykke sig meget, før det bliver anderledes.

Det omskiftelige vejr har betydet, at der noget atypisk ikke har været en eneste sommerdag i den ellers normalt så solsikre august. Men det er der altså udsigt til nu. Først står den dog på typisk dansk vejr i de kommende dage.

Forskere fanger tusindvis af plastikstykker i dansk farvand
Forskere fanger tusindvis af plastikstykker i dansk farvand

- I dag får vi skyer først på dagen, men senere bliver der længere perioder med solskin. Der vil også være byger, men de bliver ikke længerevarende. Temperaturen er fra 17 til 22 grader, siger Jesper Eriksen.

Morgendagen byder på samme vejrtype, dog med lidt større risiko – eller chance, hvis man er vandglad – for byger, da en større front med skyer og regn kommer fra syd.

Dermed er der god tid til at finde solbriller, badehætte og sommertøjet frem fra loftet eller fra feriekufferten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx