Af - 30/06-15 18:46

Nyd den solrige weekend: På søndag kan det være slutNyd den solrige weekend: På søndag kan det være slut

En koldfront har sat kurs mod Danmark, og det vil betyde et heftigt fald i temperaturen.

Bildstrecke im Grossformat »
Blokhus Strand, Nordjylland: Mod nord på den jyske vestkyst ligger Blokhus med en af Nordeuropas allerbedste strande i et eksklusivt sommerhusområde. Her er lækkert, hvidt sand, og landskabet er præget af de store klitter. Og så kan du køre i bil på stranden fra Rødhus til Løkken. Ved Blokhus Strand er der helt unikke muligheder for eksempelvis at wind- og kitesurfe, og det meste af året kan du købe lækker frisk fisk fra de lokale fiskere til at smide på sommergrillen. Kerteminde Strand, Fyn: En af Fyns mest populære strande ligger i Kerteminde ud til Storebælts friske havvand. Selve stranden består primært af sand med mange revler, så du skal langt ud, før det bliver rigtig dybt. Det gør også stranden til en børnevenlig perle. Stranden har Blå Flag-ordning, en centralt placeret parkeringsplads og en minigolfbane i den sydlige ende. Desuden er der en badebro på stranden og mulighed for at spille både beachvolley- og håndbold. Dueodde, Bornholm: Det er ikke til at komme uden om den legendariske Dueodde strand på det sydlige Bornholm, når vi taler om strande. Den mere end 100 meter brede sandstrand ligner ikke nogen af de andre danske strande, men minder mere om et sted, man ville finde i Sydeuropa. Dueodde Strand har flere campingpladser i det kæmpestore område med sandklitter og fyrretræer, og vandet er oftest glasklart. Hvide Sande, Vestjylland: Langs den vestjyske kyst strækker Hvide Sande Strand sig mere end 40 kilometer med kridhvid sandstrand, og den er flere gange blevet kåret til Danmarks bedste strand. Området omkring stranden er med sine mange sandklitter et yndet turistmål, og samtidig kan du også besøge masser af glimrende cafeer og restauranter og nyde en sundowner, mens solen går ned i Vesterhavet. Amager Strand, København: Amager Strandpark har de seneste år fået et gevaldigt løft og er nu en af københavnernes afslapnings-oaser tæt på byen, når solen skinner. Tidligere bestod strækningen ved Øresund mest af industri, men stranden har gjort den til et attraktivt boligområde. Der er masser af badebroer og iskiosker, og det er let at komme dertil med metroen.

Det er med at nyde strandvejret, imens vi har det. Se de bedste strande i Danmark i galleriet herover.

Hvis du elsker høje temperaturer, så skal du huske at nyde vejret på lørdag - for allerede fra søndag kan de skyhøje temperaturer blive erstattet med regn og torden.
Det fortæller vagthavende metereolog hos DMI, Mogens Rønnebek.

- De seneste prognoser har haft en koldfront til at passere os i løbet af søndagen. Det er stadig lidt usikkert, om vi bliver ramt af regn og torden allerede fra morgenstunden, eller om vi når at få en god vejr-søndag. Men vi undgår det ikke, siger han til metroxpress.

- Mandag er vi stadig over 20 grader de fleste steder, mens temperaturen nok falder til 20 grader tirsdag. Det bliver formentlig en temperatur, som den vi har i dag.

Det skal ses i lyset af, at man hos DMI forventer temperaturer op til 32 grader på lørdag. Det skyldes et skud varme, der rammer os østfra, inden det hurtigt passerer videre igen.

Du skulle vel ikke kunne se noget i dine prognoser, der tyder på, at vi får endnu et varmeboost?
- Nej, tværtimod ser det ud til, at det bare vil gå stille og roligt ned ad bakke i ugen, der kommer. Så det er ikke et højtryk, der bliver liggende og giver os højsommer resten af juli, desværre.

- Men vi kan jo håbe, at prognoserne er forkerte. Sådan nogle vejrudsigter er jo forbundet med usikkerhed, griner han.

LÆS OGSÅ: Nu kommer sommeren: Så varmt bliver det i weekenden

LÆS OGSÅ: Tinderbox: Festen var i fuld gang men så skete dette...

LÆS OGSÅ: Dårligt nyt for festivalgæster: Her er der risiko for skybrud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx