05/09-13 16:39

Minister kræver rejsekortets prisproblemer løst i årMinister kræver rejsekortets prisproblemer løst i år

Kaos i rejsekortets takststruktur på Sjælland skal løses hurtigst muligt, siger Pia Olsen Dyhr efter statusmøde

storybild

(Billede: Polfoto)

Inden året er omme, skal trafikselskaberne bag det elektroniske rejsekort komme med en løsning på de omfattende takstproblemer, der har været på Sjælland, hvor det har været umuligt for tog- og busrejsende at finde ud af, hvad en rejse koster.

Det fortæller transportminister Pia Olsen Dyhr (SF), efter at hun torsdag har holdt et såkaldt statusmøde med Trafikstyrelsen, trafikselskaberne bag rejsekortet og Folketingets trafikordførere i sit ministerium.

LÆS MERE: Rejsekortet afsløret i at lyve

- Trafikselskaberne skal sætte sig sammen med Trafikstyrelsen for bordenden, og inden udgangen på det her år skal de komme med et forslag til, hvordan man gør takststrukturen gennemskuelig på Sjælland, siger hun til Ritzau og tilføjer:

- Der er en politisk interesse i, at det her skal løses, og det skal være til fordel for forbrugerne. Det har jeg en forventning om, at trafikselskaberne leverer.

Selv om trafikselskaberne finder frem til en løsning, vil der formentlig gå et år, før ændringer bliver indfaset.

- Nu skal vi først have et forslag, og så skal vi i gang med at føre det ud i livet. Jeg håber, at det træder i kraft inden januar 2015. Gerne før hvis det er muligt, siger Pia Olsen Dyhr.

Det helt store problem med rejsekortet på Sjælland har været, at der kan være forskellige priser på rejsen afhængig af, om den er med rejsekort eller med nogle af de gamle billettyper som for eksempel enkeltbilletter og klippekortet.

Her har rejsekortet vist sig ikke altid at være billigst.

Rejsekortet har siden sin indførelse været ramt af en række problemer. Derfor lavede rejsekortet en såkaldt aktionsliste på sin hjemmeside, hvor brugere af kortet kunne indberette problemer.

Aktionslisten er seneste opdateret 28. august, og de 30 punkter på listen er enten løst, eller også er de ved at blive det.

De omfattende problemer fik i sommer parterne bag rejsekortet til at udskyde udfasningen af klippekortet i hovedstadsområdet til 1. juni 2014. Den deadline bliver fastholdt, oplyser Pia Olsen Dyhr.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx