Af - 15/04-15 07:49; Opdateret: 15/04-15 11:13

14-årig Tefik bliver smidt ud af landet torsdag: - Jeg føler mig meget dansk14-årig Tefik bliver smidt ud af landet torsdag: - Jeg føler mig meget dansk

Skolekammeraterne fra Isefjordsskolen kæmper for, at deres ven bliver i Danmark.

Bildstrecke im Grossformat »
Eleverne fra Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser demonstrerede i dag for at støtte Tefik i kampen om at få opholdstilladelse i Danmark. De mange elever forsøger at forhindre, at Tefik og familien bliver udvist til Kosovo. Tefik Dujal har boet i Danmark i fire år, og han vil ikke tilbage til Kosovo, hvor han ingen venner eller omgangskreds har. 'Tefik skal blive!' står der på et af de mange bannere, der støtter den 14-årige dreng. Eleverne viser deres frustration - og mange havde skilte med budskaber, der især er henvendt til Udlændingenævnet. Tefiks liv er i DK! Klassekammeraterne er ikke i tvivl - udvisningen skal stoppes. 'Tefik har kun gået i skole her i Danmark' - han kender altså intet til at gå i skole i Kosovo, hvor han efter planen skal udvises til med sin far og mor på torsdag. 'Vi kan ikke undvære Tefik' siger eleverne, og tiden må vise, om de kan forhindre udvisningen med lidt advokathjælp. En elev fra skolen har skrevet Tefik i panden og et hashtag #keep, der henviser til at Tefik skal blive i Danmark. Der var bred opbakning ved demonstrationen. Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Tefik lader til at nyde den store støtte, som han og familien har fået. Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' En elev har et foto af Tefik, hvor der står 'I am Tefik'. Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Demonstrationen ved sin ende.

14-årige Tefik Dulaj fra Kosovo skal udvises med sin familie på torsdag, men klassekammeraterne på Isefjordskolen samler penge ind, så drengen kan blive i landet.

- Tefik skal blive i Danmark!


Se en tegnefilm om Tefiks liv og håbet om en fremtid i Kongeriet Danmark.

Så enkelt er budskabet fra Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser, der nedlagde undervisningen tirsdag for at støtte deres klassekammerat Tefik Dulaj, der går i 7.b på skolen, som skal udvises til Kosovo med sin mor og far.

Sveriges befolkning stiger mere end nogensinde
Sveriges befolkning stiger mere end nogensinde

Skoleeleverne har startet en støtteside på Facebook, hvor de opfordrer alle til at bidrage med penge, så familien kan få råd til en god advokat, som kan forsvare deres sag om opholdstilladelse.

Hej allesammen.I må meget gerne støtte med nogle penge, til Tefiks advokat. Det vi kan få en bedre advokat kan gøre at...

Posted by Tefik skal blive i Danmark on 14. april 2015

Tefik er blevet smidt ud af landet og tager tilbage til Kosovo på torsdag, hvis vi ikke kan nå at rede ham inden da, skriver eleverne på Facebook, hvor de håber, at folk vil dele siden, så rygtet spredes.

24-årige Tamim: - Jeg går ikke i byen med indvandrere længere
24-årige Tamim: - Jeg går ikke i byen med indvandrere længere

De tre familiemedlemmer flygtede fra Kosovo, fordi de blev chikaneret, og de føler sig kun hjemme i Danmark, hvor de fortsat ønsker at leve.

- Jeg føler mig meget dansk. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, hvis vi skal tilbage til Kosovo. Vi har intet at komme tilbage til, og min mor bliver aldrig rask, hvis vi ikke kan blive i Danmark, forklarer Tefik til dr.dk.

TV: Led skolelærer råber ad lille pige - her er hendes søde hævn
TV: Led skolelærer råber ad lille pige - her er hendes søde hævn

Den unge dreng har aldrig gået i skole i Kosovo, men i Danmark har han fået en omgangskreds i skolen, på fritidsjobbet og til fodbold.

1.329 har liket støttesiden på Facebook i skrivende stund, men tiden er knap, da Udlændingenævnet vil sende Tefiks familie 'hjem' allerede på torsdag, selvom de har levet i Danmark siden 2011.

- Jeg er sikker på, vi godt kan samle ind igen til en lejrskoletur fortsætter Pernille Spaanhede, forælder i 7.B på Isefjordskolen til dr.dk.

Vil dit barn ikke i skole? Her er forskerens overraskende forklaring
Vil dit barn ikke i skole? Her er forskerens overraskende forklaring

Hun henviser til, at eleverne har droppet lejrskoleturen til fordel for at støtte Tefik Dulaj. Hans mor er traumatiseret og psykisk syg, og faren har intet job, da han plejer hende.

Familien Dulaj har fået otte dage til at forlade landet, og det er normal praksis, når man ikke har permanent opholdstilladelse.

Autistiske børn holdes hjemme fra skolen
Autistiske børn holdes hjemme fra skolen

De fik dog ikke af vide, at det er muligt at klage over afgørelsen, men det vil en advokat angiveligt hjælpe dem med nu.

WHAT?! 18-årig blev smidt hjem fra skole på grund af dette outfit
WHAT?! 18-årig blev smidt hjem fra skole på grund af dette outfit

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx