Af Nadia Guldbæk Welch - 14/02-18 16:28

Dronning Margrethe har vist sig for første gang efter Prinsens dødDronning Margrethe har vist sig for første gang efter Prinsens død

Dronning Margrethe har onsdag eftermiddag været uden for dørene ved Fredensborg Slot.

storybild

(Billede: Albert Philip Van Der Werf)

Det skriver TV 2. Omkring klokken 15 trådte Dronningen ud fra slottet for at se på alle de blomster, som danskerne har lagt foran Fredensborg Slot til ære for den afdøde prins Henrik. Dronning Margrethe smilede, hvorefter hun hilste på de fremmødte og takkede for deres tanker.

Hun bar en sort pelsfrakke og et sørgebind. Kort før Dronningen viste sig, forlod prins Joachim og prinsesse Marie slottet.

Prins Henrik døde sent tirsdag aften efter at have været indlagt på Rigshospitalet adskillige dage. Tirsdag eftermiddag blev prins Henrik kørt til Fredensborg Slot, hvor han ifølge Kongehuset ønskede at være i sin sidste tid.

Onsdag er det også kommet frem, at prins Henrik ikke får en klassisk statsbegravelse. Det skyldes, at han bliver bisat ved en ceremoni i Christiansborg Slotskirke. Ceremonien finder sted tirsdag den 20. februar, og efterfølgende skal halvdelen af hans aske spredes over vandet, mens den resterende halvdel skal begraves i en urne ved Fredensborg Slot. Noget, som prins Henrik selv har ønsket skulle ske.

Kongehuset har efter Prinsens død dekreteret en måneds hofsorg. Det betyder, at kongefamilien vil bære mørkt tøj offentligt, ligesom at de ikke vil deltage i selskabelige og underholdende arrangementer.

Hele onsdag har det været muligt at skrive en kondolence til prins Henrik ved Amalienborg, hvor mange også har været forbi med blomster.

Mange har været forbi Amalienborg med blomster. (Billede: Mads Claus Rasmussen)

Det samme er sket ved Fredensborg.

Mange har onsdag været forbi med blomster ved Fredensborg Slot. (Billede: Liselotte Sabroe)

Derudover får danskerne og andre mulighed for at give udtryk for sympati med kongehuset ved at skrive på kondolencelister i porten i Det Gule Palæ i København i Amaliegade 18 samt i foyeren på Aarhus Rådhus.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx