Af - 22/06-17 08:46

Botox bruges i stigende grad til at ændre ansigtformenBotox bruges i stigende grad til at ændre ansigtformen

Botox og Restylane er ikke længere kun rynkebehandlinger, men bruges også til skulpturering af ansigtsformen for at opnå den ‘ideelle’ form, oplyser privathospital. Det er et pres på unge, mener psykolog.

storybild

Gustav Salinas har brugt 300.000 på ansigtsbehandlinger, siger han til metroxpress. (Billede: Scanpix)

Brede ‘Brad Pitt’-kæber til mændene og et hjerteformet ansigt til kvinderne.

Sådan lyder ønskerne i højere grad, når danskerne lægger sig under sprøjten hos Danmarks største privathospitaler, Aleris-Hamlet, der tilbyder Botox-behandlinger.

Tidligere har indsprøjtninger primært været udført for at reducere rynker, men ifølge en pressemeddelelse fra Aleris-Hamlet Hospitaler er det udvidet til opnå ‘ideelle ansigtsformer’, siden Botox og Restylane kom på markedet for 20 år siden.

- Udviklingen inden for skønhedsbehandlinger sker lynhurtigt, fordi vi er blevet meget oplyste om, hvad det er muligt at få lavet, og det er blevet mere legaliseret, siger kosmetisk sygeplejerske ved Aleris-Hamlet hospitaler Ninna Hjardemaal.

Ny sær trend: Derfor får mænd sprøjtet Botox i klunkerne
Ny sær trend: Derfor får mænd sprøjtet Botox i klunkerne

Hun tilføjer, at det ikke er hvad som helst man kan få lavet hos dem, da de går
op i, at kunderne ser naturlige ud.

Det kommer ikke bag på psykolog og leder af pigeforummet GirlTalk.dk Anna Bjerre, at Botox også bliver brugt for at skabe et ‘idealansigt’, da det er en generel tendens hos særligt unge at opnå det perfekte.

- Tidligere kunne du kun drømme om, hvad du gerne ville have lavet om. Men i og med at det er en mulighed i dag, kan de unge føle sig tvunget til at tage stilling til, hvad skal jeg have lavet om?, siger Anna Bjerre, der peger på, at vi lever i et samfund, hvor det hele tiden er muligt at få ‘fikset’ det vi er utilfredse med, i stedet for at acceptere det.

Han har fået over 90 operationer for at ligne sit idol
Han har fået over 90 operationer for at ligne sit idol

Aleris-Hamlet Privathospitaler oplever, at antallet af behandlinger vokser år for år, og også mænd er med på bølgen og udgør i dag cirka 20 procent af brugerne.

Aldersmæssigt er det ifølge Ninna Hjardemaal alle mellem 20 og 74 år.

Anna Bjerre mener, at det er et problem, at flere vælger at gøre noget ved deres udseende.

- Det er en problematisk udvikling og et yderligere pres. Det er med til at skabe en kunstig norm og forestilling, der kan påvirke selvværd, og en kæmpe gruppe unge kan føle sig forkerte, siger hun.

Paradise-Caroline overrasker med nyt look: Vil se mere naturlig ud
Paradise-Caroline overrasker med nyt look: Vil se mere naturlig ud

- Jeg har brugt 300.000 på ansigtsbehandlinger

- Hvis du er ked af noget, så få det fikset.

Sådan lyder det fra den tidligere realitystjerne og træningscoach Gustav Salinas, der siden han var 18 år, har fået Botoxbehandlinger.

- Jeg får lavet alt: læber, filler og hårtransplantation. Jeg har brugt 300.000 kroner på det, siden jeg startede. Når jeg står op om morgenen, kigger jeg mig i spejlet og tænker ‘God damn, jeg er smuk’, siger 26-årige Gustav Salinas.

En behandling med Botox og Restylane kan koste alt fra 1.000 kroner og op til 6.000 kroner.

Irina gav sin mor 'smertefuld' gave: Hun så straks friskere ud
Irina gav sin mor 'smertefuld' gave: Hun så straks friskere ud

Den tidligere deltager i ‘Dagens mand’ har tidligere fortalt pressen, at han stoppede med Botox. Men det fortæller han ikke passede.

- Det var bare for at få folk til at holde mund dengang. Hvad man får lavet ved ens ansigt, rager kun en selv. Men jeg får stadig lavet Botox, siger han og fortæller, at han senest fik en indsprøjtning i går.

Gustav Salinas fortæller, at han altid har elsket sig selv, men ikke har været tilfreds førhen med sit eget spejlbillede. Dog har han en grænse, når det gælder at ændre sit udseende.

- Jeg kunne aldrig finde på at få en tatovering eller en piercing, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Lara fik sprøjtet botox ind i sin vagina: - En lille pris at betale

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx