28/03-16 17:27

DF: Tal fra grænsekontrol lægger op til mere kontrolDF: Tal fra grænsekontrol lægger op til mere kontrol

Siden 4. januar er 977 blevet afvist ved den dansk-tyske grænse, og 121 er sigtet for menneskesmugling.

storybild

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, mener, at de seneste tal vedrørende den danske grænsekontrol ved de dansk-tyske grænser tydeligt viser, at der er brug for endnu mere kontrol. (Billede: Polfoto/Hove Olesen Peter)

Siden regeringen 4. januar indførte midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse, er der til og med 26. marts blevet kontrolleret 438.901 personer. 977 er afvist eller nægtet indrejse, og 121 personer er blevet sigtet for menneskesmugling.

Det viser tal fra Rigspolitiet, og tallene lægger ifølge Dansk Folkeparti op til endnu mere grænsekontrol ved de danske grænser, som partiet længe har ønsket det.

- Jeg synes, at tallene taler deres eget tydelige sprog - grænsekontrol virker. Jeg synes også, at man kan bruge tallene til at argumentere for, at vi skal have endnu mere kontrol, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Havde vi endnu flere stikprøvekontroller ved grænsen og endnu mere kontrol, så vil det jo også betyde, at tallene vil vokse endnu hurtigere.

Dansk Folkeparti ønsker en permanent grænsekontrol ved de danske grænser, hvor politiet til hver en tid har mulighed for at vinke biler ind til siden, hvis det vurderes nødvendigt.

- Vi ser også gerne en kontrol, der betyder, at der er mere politi ved grænserne, og at de har mulighed for at afvise asylansøgere ved grænsen i modsætning til i dag, hvor man tager dem ind og kigger på deres sag, siger Martin Henriksen.

Ved 15 grænseovergange til Tyskland foretager politiet stikprøvevis kontrol.

Politiet fokuserer primært på de tre hovedfærdselsårer i Sønderjylland, Padborg, Kruså og Frøslev, ved banegårdene i Padborg og Tønder samt færgehavnene i Rødby og Gedser. Andre overgange stikprøvekontrolleres ifølge politiet flere gange i døgnet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Joachim B. Olsen stiller...
bt.dk
Lynfyret i Superliga-klub - nu har...
bt.dk
Red Arrows-fly meldes styrtet til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx