15/01-15 21:23

Otte millioner smøger skjult som glasvarerOtte millioner smøger skjult som glasvarer

Skat fandt otte millioner smuglercigaretter skjult på et lager i Midtjylland, hvor de var deklareret som glas

storybild

Skat finder otte millioner smøger skjult på et lager i Midtjylland (Billede: Skat)

En person skulle ryge 114 år nonstop, hvis han skulle komme igennem det kæmpelager af otte millioner smuglercigaretter, som Skat kort før jul fandt skjult på et lager i Midtjylland.

Sagen er således Skats absolut største fangst af smuglercigaretter i 2014 og stikker de 5.3 millioner smuglercigaretter, der også i december blev fundet skjult i varmvandsbeholdere i et containerskib i Aarhus Havn.

Skat har sendt metroxpress billeder af den nye fangst, der ikke har været omtalt før. Her var de dog gemt i hvide kasser på 33 europaller og deklareret som glasvarer.

- Vi har i december måned haft to usædvanligt store beslag af cigaretter. Først dette beslag på otte millioner cigaretter og derefter fem millioner cigaretter på et skib i Aarhus Havn lillejuleaften, forklarer Preben Buchholtz, der er underdirektør i SKAT, Told og Afgifter i en mail sendt til metroxpress.

Cigaretterne var bestemt til det skotske marked og kom fra en tysk virksomhed. Fundet er blandet andet resultat af en underretning og af længere tids overvågning af varer sendt fra en tysk virksomhed via Danmark til Skotland.

Cigaretterne var pakket i kasser, der var markeret og angivet som ”glasvarer”. Cigaretterne fyldte i alt 33 europaller med hver 48 hvide kasser. I hver kasse var der 25 kartoner cigaretter. Afgiften af cigaretterne udgør 14 millioner kr.

- Vores arbejde bygger på systematisk risikovurdering, samarbejde med nationale og internationale myndigheder, samt døgnovervågning, men man skal passe på med at drage konklusioner om tendenser på baggrund af december måneds ekstraordinære beslaglæggelser, siger Preben Buchholtz.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx