Af Lars Dinesen - 23/09-15 17:39

Politiet: Samme person kan stå bag brande for millionerPolitiet: Samme person kan stå bag brande for millioner

Der er så mange lighedstegn ved fem brande i Odense, at der kan være tale om den samme gerningsmand.

I løbet af de seneste måneder har fem brande hærget bygninger og udstyr for millioner af kroner i Odense.

Senest gik det natten til lørdag ud over en spejderhytte i Fruens Bøge, og på baggrund af tekniske undersøgelser vurderer politiet nu, at der nok er tale om den samme gerningsmand.

- Fremgangsmåden ligner hinanden så meget, at vi tror, at det er en og samme person, der står bag dem alle, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen til Ritzau.

- Jeg kan sige, at der i alle tilfælde er anvendt benzin, men der er nogle ting, vi bliver nødt til at holde for os selv, siger han.

Mange biler er kørt sammen i tæt tåge på motorvej
Mange biler er kørt sammen i tæt tåge på motorvej

Rent faktuelt er der dog flere åbenlyse sammenfald mellem de fem brande, der ud over spejderhytten i Fruens Bøge ramte OB's klubhus, Restaurant Carlslund, Odense Roklub og Dalum Skytteforening.

Blandt andet har alle brandene hærget om natten, og i alle tilfælde er der tale om lørdage, skriver TV2 Fyn.

Vicepolitiinspektør Henrik Justesen ved ikke, hvor omkostningsfulde brandene har været, men det løber op i "et anseligt" beløb.

Politiet vil ikke besvare spørgsmål om Tibet-sagen
Politiet vil ikke besvare spørgsmål om Tibet-sagen

Tidligere oplyste hans kollega, vicepolitikommissær Carsten Mogensen, til Ritzau, at der alene i roklubben var materielle skader for mellem 20 og 30 millioner kroner.

- Man skal også tænke på, at der er tale om gamle bygninger, som på den måde har en værdi i sig selv, siger Henrik Justesen.

Politiet er nu i gang med at gennemse videomateriale og efterforske de henvendelser, som borgere er kommet med. Desuden arbejder man på at finde ud af, hvor gerningsmanden havde benzinen fra.

LÆS OGSÅ: 54-årig mand har mistet livet i voldsom trafikulykke

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx