Af Ritzau - 18/11-16 15:23; Opdateret: 18/11-16 16:12

Thulesen genåbner slagsmål om placering af politiskoleThulesen genåbner slagsmål om placering af politiskole

Regeringen agter at placere en ny politiskole i Herning. Men det skal afgøres i politiforligskredsen.

storybild

Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative har i 11. time indgået en finanslovsaftale for næste år. Den indeholder ikke - som regeringen ellers havde lagt op til - en placering af den nye politiskole i Herning. Det skal i stedet afgøres i politiforligskredsen. (Billede: Scanpix/Olafur Steinar Gestsson)

Regeringen er ikke sluppet af sted med at placere den nye politiskole i Herning, som justitsminister Søren Pind (V) ellers har meddelt, at han agtede at gøre.

Under finanslovsforhandlingerne har Dansk Folkeparti fået trumfet igennem, at placeringen af politiskolen skal tages op i politiforligskredsen.

- Vi ønsker, at der kommer skred i det her. Vi har ventet et år på at få afklaring på en politiuddannelse i Vestdanmark. Der får vi at vide, at der kan bygges en ny skole i 2019 til 2020. Det er meget sent.

- Vi har valgt at sige, at det må drøftes i politiforligskredsen, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Dermed genåbner han slagsmålet om politiskolen, der blev vedtaget i politiforligskredsen sidste efterår.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) bekræfter, at afgørelsen skal diskuteres i politiforligskredsen.

Sammen med sine partifæller skal finansministeren i weekenden til Venstres landsmøde i Herning.

Adspurgt om han her kan garantere Hernings Borgmester, Venstre-manden Lars Krarup, at politiskolen kommer til byen, svarer Claus Hjort Frederiksen:

- Nej, det har jeg jo af gode grunde ikke, da det skal diskuteres i forligskredsen.

Kristian Thulesen Dahl har ikke en holdning til, hvor politiskolen skal placeres - så længe der kan optages nye politielever allerede fra 2018.

- Der er en række kommuner, som har budt ind med bygninger, så man kan komme i gang med at uddanne politifolk hurtigere. Det skal vi tale om, siger han.

- Vi har lavet en aftale om, at der kommer et øget optag på politiskolen næste år. Der kommer netto over 300 flere betjente. Derudover skal vi have 300-400 politikadetter, som kan deltage i grænsekontrollen, siger han.

Foruden regeringen og de tre borgerlige støttepartier er Socialdemokratiet også med i politiforligskredsen. Oppositionspartiet har ligesom DF kritiseret regeringen for at melde Herning ud som hjemby for den kommende skole.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2's nye storsatsning: Greyzone er...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
'Send alt, hvad I kan': Voldsom...
bt.dk
Fortryder intet trods kæmpeklaps i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx