Af - 15/04-14 08:23; Opdateret: 15/04-14 08:39

Pollen er måske skyld i selvmordPollen er måske skyld i selvmord

Forskere fra Aarhus Universitet har fundet en kobling mellem mængden af pollen i luften og antallet af selvmord i Danmark

storybild

(Billede: Polfoto)

De fleste selvmord sker om foråret, og nu mener en gruppe forskere ved Arrhus Universitet at have fundet svaret på hvorfor.

Videnskab.dk beskriver, hvordan de i en undersøgelse publiceret i tidsskriftet BMJ Open har fundet ferm til, at antallet af selvmord i Danmark hænger direkte sammen med mængden af pollen i luften.

Læs også: Selvmord: Når foråret dræber

Ifølge undersøgelsen stifer antallet af selvmord proportionalt med mængden af pollen.

Forskerne har ikke undersøgt den præcise årsag til, at pollen skulle udløse selvmord, og de har ikke undersøgt effekten af enkelte typer pollen, men de havde en hypotese om, hvorfor pollen generel måske udløser selvmord:

Læs også: Akne kan øge selvmordsrisiko

Pollen sætter gang i en allergisk betændelsestilstand, som sætter gang i signalmolekyler, kaldet cytokiner, som påvirker mennesker med anlæg for humørsvingninger eller værre diagnoser i retning af selvmord.

Dog mødes resultatet med forbehold hos flere forskere, blandt anden professor Lars K. Poulsen, der forsker i, hvordan immunsystemet skaber allergiske reaktioner hos mennesker.

Læs også: Begår dyr selvmord?

Han mener, at de Aarhus-baserede forskere bygger deres konklusioner på en lidt for tynd viden om pollen og allergi i Danmark.

Ekspert: Allergikere koster hvert år samfundet 20 milliarder
Ekspert: Allergikere koster hvert år samfundet 20 milliarder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Det så du ikke på tv:...
bt.dk
Kvinde død i trafikulykke
bt.dk
Eriksen om sammenligning med Michael...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx